29 de jul. 2006

Les Pungoles en positiu


Amb aquest article m'agradaria proseguir amb la inercia que ens ha exposat un nou veï i un nou tertulià del blog i que d'entrada vull agraïr. És evident per tots, que Les Pungoles té aspectes que la diferencien de la resta de urbanitzacions de la zona, de la comarca i del païs.
Sota el meu criteri subjectiu, obert a crítiques i afegiments, crec que hi han uns trets que fan de Les Pungoles un lloc inèdit:
- La seva proximitat al Montseny i la diversitat de activitats naturals en ambients polifacetics que això genera.
- Un lloc endinsat en la natura, envoltat per rius i boscos on de petits construiem les nostres cabanes i improvitzavem aventures de mil formes diferents. Probeu de fer-ho al eixample o Bonanova!!o potser al Dir Diagonal!!
- Una superficie planera on les bicicletes no suposen un esforç sinó un veritable medi de transport confortable per grans i petits. Molt cumplicat a Muntanyà o Al Fou!!
- Una urbanització, que encara que es podrien haver evitat algunes barbaritats, no ha crescut desorbitadament i continua tenint casetes amb jardins i habitatges amb cert espai vital. Ho comparem amb el poble de Sant Antoni?
- Un barri que disposa de instal.lacions creades en orígen i mantingudes per uns poquets que ara li donen valor afegit al nostre patrimoni sigui qui sigui qui ho "mantingui" ara.
- Un area que permet estar en contacte directe amb la natura i estar a dos passes de la civilització, cada dia més propera. I a sobra ara ens fiquen un Outlet i un Golf, puaghhhh!!
- Un conjunt d'edificacions que ens permeten mostrar com son les persones que viuen a dins, allunyant-nos dels terribles edificis de veïns on la convivència cada dia és més complicada i on tos sortim de les mateixes portes per fer el mateix cada dia. Ja ens ho explicaran els nous veïns de Can Miret de les casetes rosades!!
- Un patrimoni que un cop adquirit, si l'intentes vendre i aconseguir el mateix amb la mateixa qualitat a un altre lloc, hauràs de tornar-te a hipotecar, perquè tot el que tenim aquí, es paga car allà on vagis.
- Un entorn que un cop tastat durant uns anys et fa impossible tancar-te entre pladur cosmopolita, escoltant els rots del company de gàbia.
- Un petit paradís on feia uns anys tots ens coneixiem i compartiem aconteixements sense elitismes ni màfies i on els nens creixiem sans i una mica més allunyats del que ens poodia fer mal. Tot pot tornar!!
- És cert que els hiverns són durs a Les Pungoles, però compensa veure les primaveres i les tardors.
Suposo que sense ànim d'alegrar les orelles a ningú e intentat plasmar el que crec personalment que ens fa ser encara veïns de Les Pungoles amb molt d'orgull. Animo a tots els nouvinguts a que encara que la duressa dels primers anys és plausible, a mig termini compensa haver resistit i permet sentir-te un privilegiat de viure i créixer a les faldes del Montseny, sense menysprear els que ho aprofiten el cap de setmana.

6 comentaris:

Alex_lp ha dit...

Gràcies, ara sí que estic convençut de venir a viure a Les Pungoles!

L'article que has redactat ja em destaca els aspectes positius que jo mateix havia valorat pel fet de venir a viure a Les Pungoles. M'ha cridat l'atenció que estigués dividit en tres poblacions: Cardedeu, Sant Antoni i Sant Pere.

Us afecta això a nivell organitzatiu? Suposo que tots tres Ajuntaments hauran de col·laborar amb els serveis... o cada zona té els seus?

Fins ara i gràcies.

Àlex

jordi ha dit...

No entenc com es possible que amb tant d'interes que dieu tenir per "Les Pungoles", per aquestes mascotes que els seus "propietaris" no saben cuidar i els deixen anar per on vulguin, fins i tot a emprenyar a casa dels demes, amb aquests "animals" dels de bó que son capaços de fer-els-hi mal (particularment els expulsaria de qualsevol comunitat civilitzada) i ningu es "mulla". Com es possible que ningú s'indentifiqui? Com us dieu?, on viviu?, com es pot contactar amb el interessats en millorar, crec es possible, "Les Pungoles"?.
Deixem-ho correr... si no sabem com contactar entre nosaltres, i tu mateix "el del Blog" no s'identifica... Quins obscurs motius t'han portat a publicar un Blog?.
Parlem de Les Pungoles:
Estic "acollonit" hi ha algunes persones que tambe estimen Les Pungoles, hi han esmerçat hores i hores de feina, hi ha "pungoleros" que nomes viuen per ella, imagineu-vos que fins i tot per questions de forma han impugnat una Junta de Propietaris on s'acordava el pagament a terminis d'un import decidit per una SENTENCIA FERMA (irrecurrible)l'actual "Junta" plena de bonhomia, malgrat l'obscurantisme de les seves actuacions, (jo ja tinc enllumenat public davant casa, alguna cosa fan) no ens expliquen res, despres del moviment al seu favor que va recorrer Les Pungoles durant una temps (no ho malbarateu si us plau) no ens han explicat res del que han fet.

Tornem a la famosa Sentencia ferma: No tenim mes remei que fer paga de les quantitats indicades. En la darrera reunio de propietaris nomes es va acordar, com s'havia de fer paga, suposo, aixi ho digueren, d'acord amb els demandants/perjudicats, pero aci es crea un problema als propietaris de les Pungoles, al haver impugnat aquests acords de la Junta hi ha gent que no ha fet paga del que li pertoca. Aixo representa: Al no fer paga de les quantitas fixades en el termini pactat amb els beneficiaris entrem en via d'apremi, els interessos son els legals, actualment pels vols d'un 4% mes dos punts de penalitzacio. Jo ja he pagat la part que m'han enviat a cobrament i pagare el segon termini, Tambe us prometo, em tocara pagar mes gracies als que no ho hagin fet, car es un deute solidari, que una vegada feta paga a satisfaccio dels beneficiaris, RECLAMARE EL SOBRECOST per desobediencia a sentencia judicial ferma als qui no hagin fet paga dins el termini acordat.
No tinc problemes (Les Pungoles m'interessen de bo) en dir el meu nom i la meva adreça.
Jordi Castells
jordicastells@hotmail.com

Pungoles-opina ha dit...

En resposta al senyor Castells, agraeixo la seva participació i només vull esmentar que en un anterior article ja vaig donar la meva identitat i vaig donar un correu de contacte que li torno a remetre amb tota cordialitat:isugranes@hotmail.com
Vull comentar-li que el fet que em tirin verí a dins de casa meva i em matin una mascota no ho considero lluny del incivisme i el delicte i per això he actuat amb la corresponent denuncia. Salutacions

pungnou ha dit...

Doncs quina sort que al Sr.Castells li hagin arreglat el enllumenat d'algú però la questió no es fer alguna cosa simbólica i deixar que els demés veïns ens passem 5 messos sense llum al carrer.
Jo ja pagaré el que toqui quan cregui que és just. Jo no he matat ningú i no he de pagar amb el meu patrimoni....hi han altres opcions que es van plantejar. El retràs es pagarà si cal i no em calen cap mena d'amenaçes per ser solidari.
Respecte el tema dels animalons, estic molt sorprés que hi hagin veïns que ho tirin dins de casa?s'ha denunciat realment?Jo tinc una nena petita corrent pel jardí!!

jordi ha dit...

Per començar prego publicamemt el Titular d'aquest "blog" em disculpi per no haver sabut trobar la seva adreça que SI consta. Tambe regraciar-li l'informacio sobre el "Trito del Montseny". Crec que per casa dona voltes un llibre sobre l'aparicio de l'abet "Masjoan", n'hi ha molts a Les Pungoles, si ho creus adient puc fer-ne un petit esbos.

Alex_lp: Tinc entes que entrant a Les Pungoles des de la carretera, vergonyant, de Cardedeu a Canoves, una vegada passada la Jardineria Costa, crec es diu, s'acaba el termini municipal de Cardedeu i la partio entre els terminis municipals de Sant Pere i Sant Antoni el marca aquesta carretera, ja carrer en entrar a Les Pungoles. A Sant Pere li pertany una part molt minsa i la seva col.laboracio sempre ha estat molt correcta, el "marro" el tenim a Sant Antoni, el mes evident a hores d'ara el podem concretar en les escombraries. I a mes en renyen¡¡¡. Si paguem els mateixos impostos per que tenim menys serveis que el nucli urbà?.

Sembla mentida ara que sembla que si, que alguna cosa es mou a Les Pungoles(ja s'ha produit el canvi generacional on noves parelles amb fills tornen a ocuparla? o avis amb nets que els caps de setmana feien festes familiars i es preocupaven per que Les Pungoles visquessin en positiu? Va representar l'impugnacio dels acords de la darrera Junta, per raons formals, al seu parer i promoguda per inindetificables persones, la darrera fuetada d'un "Ancien Regime" que no vol que res no canvi?. Benvingut Alex, Les Pungoles necessita gent com tu, amb la teva il.lussio, amb ganes de col.laborar car sereu els que ens podreu ajudar per sortir d'aquesta "dorada decadencia".

Ja que tots dos, Pungnou, pensem en positiu vers Les Pungoles, et dire que el mateix dia que l'enllumenat public, despres de mesos essent, els llums de la tanca de casa, les uniques que il.luminaven el carrer on visc, va arribar-hi, be que nomes a un, la parcel.la dona a dos carrers, vaig descobrir aquest "blog" i amb tota la meva il.lussio vaig comunicar que alguna cosa es començava a moure, res megalitic, res pompos, cap obra faraonica, nomes la llum tornava als carrers.
Mai he pensat, company Pungnou, a donar lliçons de res ans el contrari, no entra dins el meu esquema moral amenaçar ningu. Nomes vaig expressar una preocupacio que algu, com jo i crec la totalitat dels "Pungoleros" mai no ha matat ningu, tenia i es que davant una Sentencia Judicial Ferma que es Justa per definicio, si vols pot esser que no estigui Ajustada a Dret, ens obliga a fer paga d'una quantitat economica i responem, entre tots i aixo es la solidaritat "legal", amb els nostres patrimonis, una vegada acomplerta podrem anar a buscar responsabilitats per desidies o negligencies i aconseguir el rescabalament. La meva solidaritat en aquest cas, home del carrer que soc, consisteix en no obligar els meus companys a fer un ineludible sobre-esforç economic car consideri no es just.
Per cert Bush, Blair i Aznar consideraren, a les Azores, que la guerra contra Irak era "Justa".
Jordi Castells

Pungoles-opina ha dit...

En resposta a la oferta de l'esbós vull reiterar amb alegria que tots els articles seran benvinguts i publicats de forma inmediata. Us agrairïa els remeteu al mail: pungoles@hotmail.com.
Salutacions