25 de jul. 2006

Veïns desconeguts i indefensos

La realitat de les urbanitzacions del municipi de Sant Antoni de Vilamajor és ben complexa. Tenim l’exemple de Les Pungoles, Can Miret i El Fou. Tres urbanitzacions del mateix terme municipal amb situacions i problemàtiques ben diferents, però que son desconegudes entre elles i no es poden ajudar. Jo sóc coneixedor de forma parcial dels problemes de la meva urbanització però desconec els problemes particulars de les urbanitzacions veïnes.
La urbanització de la que jo soc veí té problemes molt greus d’enllumenat públic, clavegueram i instal.lacions en general, on l’ajuntament tira pilotes fora i es desentén, però no tinc cap informació dels maldecaps de les entitats del veinatge perifèric del poble. No tinc un butlletí que m’informi dels seus conflictes i les seves indefensions i del temes que tenen solucionats o en tràmit. Amb això si que fa una bona feina el nostre ajuntament: Aillament municipal de la informació "qui no sap no sent". Però crec que hi ha conflictes que si s’han repetit abans i ara i que son comuns en tots aquests conjunts de població municipal:
- S’ens exigeix un perfecte estat de infrastuctures ( i la inversió corresponent per part dels veïns) per la recepció de la urbanització per part de l’ajuntament amb una subvenció nula, però es continua cobrant els impostos com sempre ¿I com és que un jutge va dictar una sentència diferent per la Ub. El Mas Nou de Santa Critina d’Aro, i va fer pagar les modificacions al ajuntament corresponent abans de la recepció?
- El nostre ajuntament ens fa votar als veïns de les urbanitzacions per separat de la resta del poble, en urnes diferents i amb un reconte també per separat ¿Qué vol saber el nostre alcalde a qui voten els veïns les urbanitzacions?És això constitucional?.
- S’ha trencat, amb autoritzacions de llicències d’obra a projectes inmobiliaris, la uniformitat de les urbanitzacions amb apareades i “mamotretos”. I un cop fet i massificat canviem el pla urbanístic per quedar be. ¿qui signa el permís d’obres?¿qui no es llegeix o ignora els estatuts de cada urbanització?¿qui treu més diners de més veïns per metre quadrat?
- Tampoc es conserven les tradicions festives de cadasquna de les urbanitzacions, ni les afavoreix o subvencionen (que vinguin a les del poble!!) i ni tan sols es contesta a les peticions que aquesten realitzen per incetivar la vida i activitat de les urbanitzacions. Així es fa, conservant les tradicions catalanes!
- La recollida de residus ha empitjorat en els darrers anys i la neteja dels carrers no és eficient ni es controla (la senyoreta de medi ambient ens ve a picar a la porta per demanar que separem la matèria orgànica i facilitar la feina, però controlen que el servei municipal es fagi be i si estem contents? Ens consulten?)
- Es penalitza el consum d’aigua però es deixa fer piscines a qui ho demani.
- I que dir de la seva incapacitat per, juntament amb els ajuntaments Cardedeu i Cànoves, intentar solventar el greu problema i risc que te la carretera de Cànoves pels veïns que hem d’accedir a les nostres vivendes. ¿Quants veïns més han de morir en una carretra sense voreres, ni linies, i perimetrades per arbres centenaris? ¿Quants fills més hem de perdre en ella?¿Hi ha algun radar diferent als del centre del poble de Cardedeu ?

Em pregunto que signifiquem les urbanitzacions pel municipi. Potser som fonts de nous propietaris que busquen cases unifamiliars, qualitat de vida a les afores de la capital i aportem més ingresos i participació en el veinatge, o simplement els que viuen a les afores i ens poden votar i pagar impostos sense incordiar als del nucli urbà.
Però no és menys cert, que part de la culpa de tot això és nostre, per no unir els esforços de les urbanitzacions, dels conjunts de votants periférics, per fer veure al ajuntament que cada dia som més veïns empadronats i podem decidir, i tenim dret a decidir i que logicament s’ens tingui presents per lo bo i per lo dolent. Demostrar que no som unitats aillades que mai es movilitzen i que per separat sel's pot fer callar ràpid.
Crec que es hora que les urbanitzacions ens unim, ens comuniquem i fem pinya per defensar els nostres drets i buscar solucions als nostres problemes, com tan be fan els pagessos de la comarca. Unió, comunicació i empenta!!

La nostra junta parla amb les juntes de les altres entitats? Es coneixen? Es reuneixen?