20 de set. 2006

A patir tots un problema que es veia vindre...


Era evident que tindriem que patir les conseqüències de les nostres indecisions i inmovilisme tard o d'hora, i alguns dels nostres veïns ja ho palpen a les seves carns.
Aproximadament unes 18 vivendes (cada dia més no sé perquè.....ironia clar) de segona ma o construïdes des de fa més de 6 messos i parceles porten més de mig any amb el cartell de "En venda" en les seves portes o valles, esperant que alguns pardalets foranis i créduls caiguin en la inèrcia de comprar-les. Un plaç de temps massa elevat pel que era habitual en un lloc com Les Pungoles, on el cicle de compra venda era molt més curt. És cert que les hipoteques han pujat de preu i que el endeutament és molt elevat en general, però els veïns que intenten vendre aporten més dades diferents per explicar aquesta reticencia a la compra.
Primer els tassadors hipotecaris, els diuen que l'asfalt i les aceres no estan en bon estat i que les instal.lacions esportives no tenen un correcte manteniment i no es poden valorar com a tal (exactament fins a 2 milions menys en la tassació respecte fa dos anys).
Després, els possibles compradors ja no es traguen el comentari afegit que "tenim unes instal.lacions esportives on els nens poden jugar", on els compradors responen "hem donat una volta i estan una mica descuidades, oi?? (i és que ara salta a la vista la miseria). D'això podem donar gràcies a l'Entitat urbanística i les seves decisions de no voler saber res (Ala!!Ara ho pagueu tots per burros!!)
I que podem afegir dels deutes que venen associats i que en el ajuntament poden estar a disposició de qualsevol comprador que es vulgui informar previament.
Qui s'atreveix a no dir-li als interesats que estan comprant una parcel.la de la qual tindran que pagar, possiblement, una indemnització per Responsabilitat Civil Subsidiària, i d'aquí poquet uns 24000 euros (ficant un mínim) per unes reformes generals exigides per una recepció (inútil??) del ajuntament??.
Senyors, per molta fama que tingués o tinguin(que ja ho dubto) les Pungoles, aquesta moto (de 500000-600000 euros de mitja) la compren molt poquets o algún inocent que no sap on es fica........i lógicament la conseqüencia està en que el pobre veï que intenta vendre la seva propietat amb el marge adeqüat per treure'n profit, es passa de 6 messos a 1 any pagant gastos i fent burilles, i........sort que els diners no són una urgència.
I tornant al concepte de tristor, nosaltres i només nosaltres som els culpables d'aquesta situació. Culpa dels maleïts dinosaures inmovilistes de cap de setmana, els quals no saben que la seva inversió per la jubilació minva any rera any, perquè el dit de rascar-se la butxaca el tenen amb reuma i artrosis.

Us heu dignat a preguntar-li als vostres veïns que intenten vendre, perquè els hi costa tant??
Donem donçs la Benvinguda als nouvinguts, al per ara estimat, "forat negre" de Les Pungoles.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

PUBLICAT EN EL ARTICLE AFEGINT DUBTES

Com a membre de la Junta Gestora i veient els dubtes que existeixen d’alguns veïns de la urbanització, de la forma més breu possible vaig a contestar totes les que pugui. Per fer-ho les agrupo per temes i a continuació dono la resposta que conec.

PRIMER TEMA.-
- En quin estat es troba actualment el projecte de reforma de la urbanització?
- Quin és el cost actual de les reformes i quan tocaria per parcel·la?
- Perquè es va aturar en el seu moment i quin va ser el percentatge?
- Perquè no s’informa als veïns de forma oberta de la realitat del projecte de reforma per poder prendre decisions fermes?

El projecte es va presentar a tots els veïns en una assemblea extraordinària que es va fer al mes de Juliol del 2005. En aquesta assemblea es va aprovar el projecte en un percentatge de vots afirmatius del 64%, però degut a que és un pressupost extraordinari era necessari el 67% perquè fos vàlid.
La Junta Gestora volia presentar-ho de nou en una altra reunió per aconseguir la seva aprovació, per això pensava fer alguns canvis per tornar a votar.
Per tot això a primers del any 2006 va encarregar al tècnic del projecte que canvies: fer conduccions d’aigua per una única vorera de tots els carrers en lloc de dos (encara que aquesta solució comporta foradar els carrers en cas de noves connexions) i també eliminar fer de nou les connexions des dels pous de recaptació fins al dipòsit central.
Aquestes variacions i alguna altra que no recordo no eren importats i no feia variar la naturalesa del projecte, val a dir que tampoc representava un estalvi de diners important.

Altre assumpte que es volia resoldre, era l’ elecció de l’empresa triada per fer el projecte. El tècnic encarregat preparava un qüestionari de valoració de les ofertes de les empreses constructores perquè, desprès d’un concurs publicat en el bolletí de la província i en algun diari, l’obertura de les piques i l’elecció es fes en un acte públic. Naturalment a totes les empreses que ja havien presentat ofertes, que van servir per tenir una idea aproximada del cost de les obres, se’ls facilitaria tota aquesta informació perquè es presentessin de nou.

El cost aproximat de les obres, incloent el soterrament de les línees telefòniques i elèctriques era de 6.700.000 €. El cost aproximat per una parcel·la normal era de uns 19.000€ que, es podia finançar en un crèdit bancari, que el seu cost era: a 5 anys 364 €/mes i a 8 anys 249€/mes.

Tota aquesta informació la coneix la nova Junta i ara és ella la que ha d’informar com està el Projecte.

SEGON TEMA

Qui va designar l’advocat que va portar el tema del crim i qui el va proposar?
Com està el tema de l’asseguradora?

L’advocat Sr. Rofes el va designar la junta del Sr. Lilienfeld (President) i el va recomanar el Sr. Puyol (Vicepresident de la Junta), ja que va indicar que era amic seu.

Existeix una demanda civil contra l’asseguradora i un altre d’aixecament de bens contra el condemnat. La primera tardarà aproximadament un any en fer-se el judici i la segona demanda deu estar a punt de sortir, de totes formes aquesta informació ha de donar-la l’actual Junta.

TERCER TEMA

Com es diu l’empresa que ha guanyat el concurs de gestió de les instal·lacions esportives, qui la representa i com es pot contactar amb ella?
Què s’està fent respecta la millora de la situació actual de les instal·lacions esportives?

Respecta a tota la qüestió de les antigues propietats de l’Associació de propietaris val a dir que actualment son propietat de l’ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor, i per tant és ell qui ha de respondre aquestes preguntes.

Ara bé, la transmissió de la propietat s’ha fet a mitjans de l’any 2006 i encara no ha tingut temps de fer res. No s’ha fet cap concurs i tampoc hi ha cap empresa que tingui la gestió de les instal·lacions si no que ho fa el propi Ajuntament.

Quant es va fer la transmissió de les propietats a l’ajuntament es van fer el següents acords:
-A partir del 2007 l’ajuntament feria inversions per millorar les instal·lacions ja que és necessari que les mateixes quedin reflectides en els pressupostos municipals.
-L’any 2006 continuarien com estaven. Igualment el restaurant continuaria amb el mateix arrendatari.
-Un altre acord és que l’ajuntament es comprometia a actuar com un propietari normal, amb el coeficient de propietat que li correspon, es a dir pagaria el que li correspongui de totes les partides de propietat (assassinat, projecte, reparacions i manteniment, etc.).

Sobre aquesta qüestió de les instal·lacions esportives l’ajuntament està disposat a col·laborar si es constitueix una Associació de Veïns, a la qual li podria donar la gestió de totes les instal·lacions, per tant si algú s’anima a posar-la en marxa, ja sap el que ha de fer.

Si algú te interès en conèixer més informació sobre el projecte del any 2000 i de l’actual, així com totes les qüestions que s’han tractat a les assemblees de finals de l’any 2000 a principis del 2001 i de l’any 2004 fins a principis de l’any 2006, com ja he dit en la contesta d’un altre article, puc facilitar-la en format PDF, amb totes les diapositives que s’han projectat a les assemblees.

Poden enviar un e-mail a la meva direcció electrònica, que és la següent:
mastorrent@menta.net
En el mateix e-mail jo adjuntaria tots el fitxers.

.

pungolitic ha dit...

Merçes Sr.Mas.

Anònim ha dit...

Joan Mulet

Una de las situacions que ens poden trobar donada la pèrdua de valor de las cases de l´urbanitzacio es que las comprin persones per posar s’hi a viure no una família si no dues.
Això no es cap situació inventada sinó absolutament real, i ha passat quant una persona amb la qual tinc relació professional, a comentat que estava buscant casa per la zona perquè donat el preu que tenien las casa mes antigues era mes barat que compra dos mals pisos a qualsevol nucli urbà del voltant. La operació no esta gens mal pensada donat que comprem bastant espai construït a mes de un bon tros de “jardí”. Però també hi ha que saber que el qui això proposa es una persona que no es nascuda al estat espanyol. Si això passa les pèrdues del valor patrimonial de les nostres propietats seràn escandaloses. Per molt que ens pesi tothom te dret de viure a on els seus diners li permetin, però si que de això en tenim tota la culpa, i en especial aquells que amb una tossudesa difícil d´ entendre es van oposar i van fer tirar enrera un projecte d´urbanitzacio, que allunyava aquest fantasmes. I lo mes greu es que en la reunió ultima hem responen que pensen fer el mateix que mes amunt explica i valora el Sr. Mas. En resum hem perdut un temps preciós que ha deteriorat el valor de les nostres propietats i les nostres relacions entre veïns. De veritat que hi ha un grup de gent a les Pungoles amb les quals s´ hem fa difícil entendrem.

Anònim ha dit...

Haig d'agraïr el fet de tota la informació que estic rebent dels comentaris que fan alguns veïns en aquest blog. I com es pot veure, no considero dolent,per el moment,conservar l'aninimat. Potser quan les coses s'organitzin es podrà dir les coses sense por a guanyar-se enemics sense voler-ho. Gràcies per la informació que s'aporta.