11 d’oct. 2006

Cardedeu vol reduir en un 21% l’ús del cotxe al municipi

Menys cotxes, menys fums i més transport sostenible. Augmentar l'ús de la bicicleta, el transport públic o els desplaçaments a peu són les intencions del consistori vallesà per tal d'aconseguir una reducció d'un 21,4% en els desplaçaments interns en cotxe i en un 14% en els viatges externs. El nou pla de mobilitat de Cardedeu (Vallès Oriental) serà presentat aquest divendres per resoldre alguns problemes al centre del municipi i aconseguir una mobilitat amb menys impactes mediambientals.

Rebaixar l'ús del vehicle per a desplaçaments curts és una de les prioritats que s'ha marcat l'ajuntament de Cardedeu (Vallès Oriental) per als propers quatre anys. Un increment de l'ús de la bicicleta i el foment de l'ús del transport públic entre els ciutadans permetrà que el municipi pugui reduir l'ús del cotxe en un 21% en desplaçaments interns i un 14% en viatges externs. El consistori s'ha marcat el termini de quatre anys per tal d'aconseguir aquests resultats.

El nou pla de mobilitat de Cardedeu inclou una nova ordenació del centre del municipi amb l'ampliació de la zona de vianants, la creació de nous carrils bici, un nou model de circulació, la generació de borses d'aparcament pròximes a zones residencials i comercials, l'ampliació del recorregut del servei de bus urbà i millorar els accessos a l'estació de tren.L'ajuntament preveu dur a terme aquest pla de mobilitat en tres fases, la primera s'iniciarà a finals d'aquest any, la segona en el període 2007-2011 i la resta s’anirà concretant a mesura que es desenvolupi el POUM.