4 d’oct. 2006

Com ens afecta el Quart cinturó a Les PungolesEn la nostres poblacions de les rodalies exteriors a l'area metropolitana de Barcelona, va corrent la por de com afecta la contrucció del quart cinturó a les mateixes. A mi fa un temps em va sorgir aquesta mateixa preocupació i no vaig poder evitar interesar-me i investigar.

La primera incognita irresoluble per mi, i per altres veïns d'altres municipis, era descobrir quina era la situació del projecte del Quart Cinturó per la comarca del Valles Oriental, ( la nostra). La resposta més comú de totes les fonts era que el projecte per aquesta comarca estava aturat (ni plànols vigents, ni dates concretes).
En els ajuntaments (Cardedeu i Sant Antoni de Vilamajor) la informació a aquesta qüestió inicial encara era més minsa e imprecisa, dient que o no ho sabien o que el projecte es va retirar per els nostres municipis.
Presionant una mica més, vaig poder arribar a tenir a les mans uns plànols d'avantprojecte del mateix a l'ajuntament de Cardedeu (fet quan gobernava el nostre estimat Pujol), on vaig poder veure la possible ubicació o pas del mateix cinturó en les nostres proximitats.

Per resoldre la segona qüestió, descobrir gràficament per on està previst el seu pas, com us comentava, vaig poder observar el avantprojecte de fa uns 10-15 anys on es podia distingir clarament que el seu pas era entre Cardedeu i Les Pungoles, una mica per sota d'on està ubicada la hípica, creuant el riu i entre Llinars i Sant Antoni de Vilamajor(cap informació sobre afectacions). Es tractava de una via doble de dos carrils per sentit amb les conseqüents estructures i sortides a les poblacions principals.

Ara ve la qüestió d'or per plantejar: És positiva o negativa la seva contrucció? Sota el meu subjectiu parer, crec que mai serà positiva una infrastructurad'aquesta mena. Si en les nits tranquiles del hivern, es pot escoltar el pas dels cotxes per la carretera de Cànoves, quin soroll farà una via com aquesta i tan propera?
No volen entrar en temes mediambientals i de impacte, ni en afectacions de cultius i propietats, però encara que és cert que estarem més ben comunicats...... ens volem veure com les urbanitzacións de Alella, Masnou o Teià on l'autopista quasi els pasa arran del coixí, i on per veure el mar cal passar amb la mirada sis carrils de quitrà?.......Jo sincerament no ho vull!! Prefereixo camps cultivats, vaques i boscos de pins i alzines amb camins de carro.

En el nostre municipi s'han fet reunions explicatives sobre el tema, a les quals no vaig poder assistir i de les que no tinc cap informació.
La informació obtinguda per internet també resulta molt difusa i molt centrada an la zona del Valles Occidental i Penedes. Us convido a tots els lectors a ampliar o comentar aquest article, aportant qualsevol informació ampliada o contrastada sobre aquest tema que ens resulta interesants a tot.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Vaja, ja tenim una nova preocupació afegida a Les Pungoles, ara toca ptir pel quart cinturó!! Ara si que puc dir: ¿On m'he ficat?

Anònim ha dit...

Hola a tothom.
No sé si els nostres ulls veuran el quart cinturó o no. El que si que sé es que anys enrere va faltar molt poc xq es fes un polígon industrial entre les Pungoles i Cànoves, i varem ser molt pocs els veïns de les Pungoles que varem participar en les protestes (tot i que es va anar informant a totes les bústies de tot el que s' anava fent: reunions, manifestacions, escrits...).
Ara estem fins el coll de polèmiques i problemes a la urbanització, i la majoria son resultat de preocupar-nos basicament de les nostres cases i ben poc de l'interès comú. Els problemes aniràn a més xq el problema no es el 4art o el 8é cinturó, la piscina o la llum, el problema es la nostra actitud.

Anònim ha dit...

Respecte el tema de la Llum que ha comentat un veï/na, crec que estem fent xapuses, com ultimament és la tónica en la nostra urbanització. Es indigne tenir les instal.lacions com les tenim...com podem intentar vendre les nostres cases fent veure que això es una urbanització de luxe??
oc partidari que hem de començar a trencar en amb les tonteries que ens fan donar voltes sense anar enlloc, trencar la destral de guerra i començar a solucionar els problemes!!!

Anònim ha dit...

dacord amb lo de l'actitud.....aquest és el problema de veritat!!!

annacea ha dit...

Como dice Enric, se logró frenar esa contrucción del Póligono, con esa actitud que nos hace falta ahora.Estuvimos 5 miembros de mi familia parando el tráfico de la carretera de Cánovas junto con caballos de la Hípica,tractores y muchísama gente de la plataforma que se creo en Cardedeu para su lucha.
El mensaje está claro,no es ninguna verguenza hacer respetar nuestros derechos.
Debemos unirnos y conseguir salir de esta mala racha, que ha hecho de una Urbanización conocida a todos los niveles,por su organización, saber estar, y con personas muy preparadas que con sus profesiones la sacaban adelante;en una plataforma de guerras entre mafias; que espero que gracias a blogger y al joven que lo ha promovido se evidencien ante nuestras críticas e información, y se vayan.