25 de gen. 2007

La cessió a l’ajuntament

Feia dies que no em mirava el blog. M’he sentit molest. M’he sentit molest en nom de les Juntes directives que durant tres anys varen fer tot el que va ser possible per tirar endavant les instal•lacions esportives. Fa pocs dies, el Sr. Alié va dir-me: «Ningú us agrairà tot el que vareu fer per l’Associació». No ho esperàvem tampoc. Però ens sentim poc respectats. Potser els que ens critiquen son mes llestos que nosaltres: es una llàstima que no presentessin una candidatura alternativa, que no formessin una nova Junta directiva, i que no ho fessin millor que el que ho varen fer nosaltres. No haurien trobat cap oposició a la seva proposta, els hi asseguro.

Si els que es queixen, que no sabem qui son, eren socis de l’Associació, deuen de saber que a l’assemblea va haver un debat obert, a on es van exposar crítiques i punts de vista diferents dels de la Junta directiva. Ningú va mentir, no es va amagar cap fet i la majoria va decidir la cessió. Els socis que no varen participar a l’assemblea, fins i tot els que havent participat no hi estaven d’acord, varen acceptar els acords que es varen prendre. Ho demostra el fet de que no va haver cap impugnació de l’acord. No va ser una decisió de la Junta, va ser una decisió dels propietaris de les instal•lacions. Dir que estaven equivocats, es pot dir, però sembla que els que ho diuen no han ponderat prou les seves paraules.

Si els que critiquen no son socis, els hi diria que els propietaris van fer amb la seva propietat el que millor els va hi semblar. I es mes: si haguessin estat socis, si haguessin pagat 600 euros (o mes) a l’any com varen fer tots els que varen decidir la cessió, les instal•lacions encara serien nostres. No es una critica, cada un fa amb els seus diners el que li sembla, però per favor, que no ens critiquin a nosaltres.

I es mes: l’ajuntament es va comprometre a fer unes contraprestacions. La primera la ha complert: mantenir la piscina en funcionament l’estiu del 2006. Cal dir que l’Associació aquesta despesa (uns 6000 euros) no la podia fer. I l’ajuntament es va comprometre a fer inversions a l’any següent, es a dir, a l’any 2007. Avui som a 22 de gener. Si no las fa, tindran que esperar al 31 de desembre per queixar-se.

Per favor donem aquest tema per definitivament tancat. I a demes, totes les queixes (això de que tindríem una propietat que seria nostre encara que fos una porqueria) doncs son inútils: les instal•lacions son de l’ajuntament i no hi ha mes que parlar.

I vull dir quelcom mes: estic segur de que a mig termini, dins de tres o quatre anys, aquestes instal•lacions estaran funcionant correctament. Ningú recordarà de que varen haver unes juntes que varen fer tot el que va ser necessari per aconseguir-lo.

A Les Pungoles hi ha temes mes importants que els de les instal•lacions esportives. Que no sembli que els escriuen aquests comentaris nomes vulguin sembrar la discòrdia entre nosaltres!

Sr.Carles Vallvé

4 comentaris:

Eduard Mas ha dit...

Com a component de la Junta de l’Associació de Propietaris de “Les Pungoles”, juntament amb el Sr. Vallvé, em reafirmo amb tot el que ell diu i que en un altre comentari d’aquesta Web ja vaig contestar a totes les preguntes que es feien sobre aquest tema.

Per altra part afegiria, ampliant la nota del Sr. Vallvé, el següent:

Hi ha una manera de pressionar a l’Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor perquè dediqui més pressupost a les instal•lacions esportives, que el mateix Ajuntament va suggerir i així es va dir a l’assemblea i en els diversos escrits fets, que és: constituir una Associació de Veïns que ens representi a tots davant de l’Ajuntament.

El propi Sr. Alcalde ens va dir que si aquesta Associació de Veïns volgués gestionar les instal•lacions podria fer-se un procediment perquè això fos possible.

Doncs bé, animo a tots el que fan tantes crítiques, suposo que constructives, prenguin iniciatives per fer-ho possible.

Eduard Mas

Anònim ha dit...

I no hagués sigut possible haver abandonat (tal i com està en les mans de l'ajuntament) les instal.lacions esportives, siguent nostres i dels pocs socis que quedàvem i crear l'associació de veïns amb la consequent dissolució de l'entitat urbanística, i llavors gestionar-les? Haguessin sigut nostres i no hauriem perdut els diners invertits tots la vida? No creu?

Anònim ha dit...

Estoy de acuerdo con Algoritme...¿Realmente era la única solución?

Anònim ha dit...

Aqui s'estàn barrejant coses. L'Entitat urbanística no té res a veure amb l'Associació i amb la zona esportiva. L'Associació no es podia disoldre tenint propietats, un cop s'han cedit s'ha pogut disoldre i ara es pot fer una associació de veins.

El Sr. Vallvé i el reste de la Junta portava molt temps buncant solucions que permetés conservar les propietats. No es va trobar cap cami i ningú volia gestionar-ho, no era viable economicament. Els pocs veins que erem de l'Associació no podiem assumir totes les despesses. L'unica solució era que L'Entitat, es a dir tots els veins, aceptessin la recepció de les instal.lacions i que tothom pagués la quota.Això es va intentar però l'Assemblea de l'Entitat no ho va aceptar. Una llàstima, ara conserveriem la propietat, la zona esportiva seria de tots els veins de Les Pungoles i entre tots podriem fer front a les despesses.

Deixar abandonat tot, com diuen, per tal de conservar la propietat, en poc temps estaria tot degradat i fet un fàstic.

Vostés van venir a les reunions de l'Asssociació? Perquè és molt fàcil parlar sense participar. De totes maneres va haver una votació i l'assemblea va decidir la solució que s'ha fet.