12 de febr. 2007

Els borregos de Cardedeu, protagonistes d’una pàgina web

Ja esta operativa la nova pàgina web dedicada exclusivament al borrego de Cardedeu.


Al web www.borregosdecardedeu.cat es pot trobar tot tipus d’informació relacionada amb aquesta singularitat gastronòmica tant típica del nostre municipi. Hi trobem els orígens i la història dels borregos, la recepta actual, les noves especialitats elaborades amb borrego, diferents elements publicitaris històrics emprats per promoure’n la compra, les cites literàries entorn aquest dolç, o informació del concurs mundial de menjadors de borregos, entre d’altres.

El nou portal pretén promocionar aquesta especialitat de rebosteria tradicional del municipi que actualment elaboren totes les pastisseries de Cardedeu, i complementa i amplia el fulletó que es va presentar durant la Fira de Nadal.

El fulletó se centra en la història dels borregos, d’origen medieval, i que tenen la primera referència documental en una llista d’anar a comprar de l’any 1830. També parla de la recepta actual, de les cites literàries entorn aquest dolç, així com de les noves especialitats elaborades a partir de la recepta tradicional, com són el borrego tou i el torró de borrego. El torró de borrego és una especialitat presentada a la Fira de Nadal de l’any 2000 i acreditat com a Torró Artesà.

El borrego és una singularitat gastronòmica de la vila i alhora un reclam turístic, ja que des de sempre autocars i particulars al seu pas per Cardedeu han fet parada al municipi per comprar borregos.