25 de febr. 2007

Les Pungoles fa pudor...

Sense anar més lluny, avuí diumenge dia 25 de febrer, els recomano una volteta o passejada per la part nord de la nostra urbanització, per ser més concrets pel carrer del "Matagalls". Amb molta claredat olfativa podran gaudir del evident "flaire de granja" , que ja havien destacat anteriorment en aquest Blog alguns veïns. Un flaire que a més de destacable, es pestilent e insoportable, i si es fa tan resaltable als passejants pel carrer, no vull pensar com pot ser de insostenible per les cases veïnes. Es una olor que en els millors dies i amb el vent a favor, és capaç d'arribar a les proximitats dels carrers Cadí i Canigó.


I que ens respon l'ajuntament?? Que està fent per aquests veïns afectats el departament de Medi Ambient? On estan els tan estimats pungoleros que passejen per les nits amb la seva dona per guanyar vots de casa en casa, ara que surten problemes com aquest? També ens ofereixen alguna resposta del libro gordo de petete??

per aquestes coses que ens afecten no hi han cares ni públiques ni en les onbres?? ASSOCIACIÓ DE VEÏNS JA!!NO MÉS ENTITAT!!


Pungnou

9 comentaris:

Anònim ha dit...

És cert! Nosaltres acabem de venir a viure al carrer Cadí, i durant aquesta setmana hi ha hagut moltíssima pudor. Suposo que és el que té venir a viure a un lloc més "rural". Sempre ha estat així? Aquesta pudor és nova?

Gràcies,

Anònim ha dit...

Al ser un lloc rural, com passa als pobles de la cerdanya, la pudor a camp es inevitable. Però en la part més nord de les Pungoles fa més pudo per l'existència propera de la Granja que ara vol ampliar o ja ha ampliat la seva ganderia. Hi han epoques de fems on els pagesos dispersen els fems pels camps i la olor s'ccentua en tota la zona. Muntanya olor a fems...Viutat olor a fum.....Cal escollir!!

Anònim ha dit...

Com aclariment al nombrosos comentaris fets sobre la pudo que fa les Pungoles tots tindríem que tenir en compte varies coses:
1ª.- Una granja no es una activitat que doni la natura, no te res de natural. Les feines agrícoles i ramaderes poden ser altament perilloses i per tant esta estrictament regulat per la normativa ambiental de la Generalitat (Decret 3/98)
2ª.- Tota activitat humana comporta un risc i una granja te riscos, que son el derivats de tenir apilats ,segons declaren els propis interessats de 75.000 aus, això implica utilització de potents antibiòtics, per evitar les epidèmies i perillosos desinfectants per la neteja, per tant es inevitable que es difonguin per el aire i acabem respirant-ho tots nosaltres, i per tant no fa falta que us menciona el risc que això te per el sistema inmunologic de les persones , que es veu sotmès a l` agressió d` aquestos productes.
3ª.- Tot hom te dret de guanyar-se la vida, però tots tenim l´ obligació de complir las lleis que com a societat ens hem donat , i la granja en qüestió no compleix la mes elemental que fixa la norma, que es la distancia a nuclis urbans a fi de minorar aquests risc abans indicat, i una altre de sentit comú i que en la seva proximitat no hi hagi una altre i se sumin els efectes
4ª La granja es una perfecta activitat industrial que genera, soroll amb els seus sistemes de ventilació per regular la temperatura dels locals , per lo que m` imagino que no deu ser gens agradable el soroll de un ventilador propè a la finestra de l` habitació durant l` estiu. També genera pudors com a conseqüència del excrements del animals i la mortaldat de aus que es produeix en unes condicions de camp de concentració en que viuen els animals , si tot això no es tractat correctament, apareix la pudo que tot tenim que gaudir. El tractament es car perquè l` administració coneixedora del seu risc, sols dona permís a empreses homologades i aquestes cobrem en alguns casos preus que no poden ser assolits per las granges degut al estret marge en el que treballen i per tant allarguen les recollides de matèria orgànica en descomposició tot el que poden
En definitiva crec que la postura que tindrien que tenir els veïns es que la granja te tot el dret, a existir , però te que complir escrupolosament las condicions urbanístiques de distancia a nuclis urbans i les mesures de salubritat a les que esta sotmesa. Una cosa tots la tenim clara que aquesta distancia no existeix i en quant a la salubritat, les pudors ens indicant que aquí quelcom esta fallant.

Anònim ha dit...

Vaja, ara si que m'he quedat patidifús... I aquesta granja compleix la normativa? Algú sap res al respecte? Suposo que si anem a l'Ajuntament de Sant Antoni algú ens pot informar, no?

Gràcies,

Anònim ha dit...

D'acord, deixem de banda l'Entitat. Que necessitem? Qui ho farà? Nomes ens haurem de moure els 70-80 que manteniem la zona esportiva que feien servir els de sempre?. Anem per feina i deixem-nos de bestieses. Qui es mulla per aconseguir-ho? Renovem els actuals mandataris? Que passa amb el clavegueram? I l'acondicionamentde Les Pungoles? Per que no JUGUEM TOTS A L'HORA I AL MATEIX JOC, malgrat les diferencies de plantejament, sempre trobarem objectius comuns,els assolim d'una punyetera vegada? deixem de banda velles rancunies i remem, tots plegats en la mateixa direccio.

Anònim ha dit...

Estem d'acord!!Però crec que falta informació sobre les reunions que s'estan produïnt respecte a la creació de una nova associació de veïns i suprimir la actual entitat...
Alguna informació via Blog, carta o reunió multitudinaria faria molta falta...

Anònim ha dit...

Ostres nanos, ara descobrim les granges? benvinguts al camp!!!

Per cert, qué tal si un d'aquests dies pestilents demanem un análisis de la qualitat de l'aire i veiem si realment estem en perill? Perquè si ho estem jo ho vull saber!

I m'agradaría una explicació científica a la afirmació de ""el risc que això te per el sistema inmunologic de les persones , que es veu sotmès a l` agressió d` aquestos productes""

Anònim ha dit...

Molt convincent!!! ^^

Anònim ha dit...

Una qüestiò: Que es primer la granja o l´urbanitzaciò?
De que viuen les persones que treballen de la seua granja, si la tanquen?
A on te l´urbanitzacio les seues cloaques? A on van a parar el excrements de l´urbaniztacio?Aixó no fa pudor?
Em pareix que aixo la gent no ho te en compte.