16 de març 2007

Ja està aquí...."Amics i Veïns de Les Pungoles"

ESTEU CANSATS DE PAGAR PER NO REBRE ELS SERVEIS ADEQUATS ?

SOM UN BARRI (MARGINAT)!!!

T’OFERIM LA SOLUCIÓ!!!
Benvolgut copropietari i veí de Les Pungoles

Som un grup de veïns que veiem amb preocupació que viure a les Pungoles s’ha convertit en un problema més que un gaudi. Per què diem això?. Pel que s’exposa tot seguit:

Vivim sota l’inevitable empara d’una Entitat Urbanística de Conservació (en endavant EUC), que té personalitat jurídica pròpia, i que ens converteix, vulguem o no, a tots els veïns en socis de la mateixa (el fet de ser propietari porta aparellada la condició de soci) i sotmesos a ella, segons les circumstàncies del moment, a la jurisdicció civil; i en d’altres circumstàncies, a la tutela administrativa dels Ajuntaments de Sant Antoni i de Sant Pere de Vilamajor. Aquesta desconcertant i conflictiva situació, a la pràctica converteix a l’EUC en un ens difícilment governable i poc comprensible per a la resta de veïns (sic. Socis). Les reunions assemblearies prescriptives es converteixen en discussions bizantines entre els “quatre enterats”, mentre que la resta, cansada de tanta discussió, acaba votant coses de mala gana que no sap si li perjudica o beneficia, en tant de no menjar-se l’arròs “covat”.

L’EUC, vulgui o no, gestiona els vials i la resta de serveis, i és que la seva existència ens obliga com a propietaris a fer-nos-en càrrec, i ser-ne els responsables, pagant cada trimestre una quota per mantenir-los i renovar-los (quan es pot...), quan l’Ajuntament hauria d’ésser l’ens que els prestés. I així n’està obligat legalment (art. 26 Llei de Bases de Règim Local: els municipis han de prestar els serveis d’enllumenat públic, recollida de residus, neteja viària, abastament domiciliari d’aigua potable, clavegueram, accés als nuclis de població, pavimentació de les vies públiques, ...), i nosaltres, benvolguts veïns, no només paguem a l’EUC sinó també als Ajuntaments per uns serveis que rebem de forma limitada i defectuosa, quan els rebem...

La situació actual, per gestionar tot això, ens obliga a nomenar una Junta de Delegats, formada pels propis veïns propietaris, i tenir un assalariat (administratiu) que dugui a terme les gestions que tot això genera. Cada Junta diu la seva amb molt o poc encert, però s’acaben generant moltes tensions entre tots els veïns i com que sempre això és feina d’afeccionat, la gestió acostuma ser poc eficient i ens acaba tocant la butxaca a tots. No és l’hora de buscar el més dolent o el menys bo.

La realització del projecte que defineix les obres d’urbanització necessàries perquè, una vegada fetes i lliurades als Ajuntaments siguem recepcionats finalment per ells, i la gestió vagi a càrrec d’aquests (pagar per prestar uns serveis que ells n’estan obligats), alliberant als veïns de mantenir l’EUC, es va proposar i endagar per una Junta a l’any 1998 amb l’objecte de posar fi a l’execució de costoses i contínues obres de manteniment i reparació que es venien any rera any (el que tots entenem per “anar tapant forats”), amb solucions precàries que, en poc temps, calia tornar a refer pels mateixos conceptes i, el que es pitjor, sense cap horitzó de posar-hi fi, fins a dia d’avui seguim sense saber-ne com ni quan seran dutes a terme les obres.

L’únic que s’ha aconseguit fins ara és: veïns enfrontats i projecte parat, mentre la urbanització necessita una posada al dia per a dotar-la de paviments, clavegueres, enllumenat, xarxa elèctrica, telefonia i deixar que la gestió i la titularitat sigui municipal. Portar a terme aquesta gran obra no és cosa senzilla per tal que la pugui gestionar un grup de veïns, sense que llurs vides es vegin afectades per les pressions a les que es veuran sotmesos pels que no comparteixin la seva manera de solucionar-ho. La única via que creiem possible és que les obres les faci l’Ajuntament.

La nostra proposta per tal que siguin els Ajuntaments qui gestionin Les Pungoles, passa per dissoldre i liquidar l’Entitat Urbanística de Conservació Les Pungoles.

Per fer tot això necessitem saber si vostè hi estaria d`acord en col.laborar en aquest projecte. En tal cas ens posem a la seva disposició, ja sigui per correu electrònic a dissoluciopungoles@hotmail.com, o a la direcció carrer Pedraforca, número 14 (les anteriors oficines de l’EUC), o publicar la seva opinió o comentari a http://pungolesopina.blogspot.com/, per a poder-lo informar més àmpliament i aconseguir que TOTS els veïns ens beneficiem d’allò que ens ha sigut negat, essent els Ajuntaments els que tutelin Les Pungoles i els que n’executin les obres.

Una salutació cordial,


“Amics i Veïns de Les Pungoles”


HEM DE SER ESCOLTATS A L’AJUNTAMENT!!!

15 comentaris:

Anònim ha dit...

Ja era hora......endevant!!!!

Anònim ha dit...

Ja podeu contar amb mi també...

Anònim ha dit...

Mi apoyo ya lo teneis!! Reunión extraordinaria ya para votar la disolución!!

Anònim ha dit...

I ara com ho hem de fer ¿?

Anònim ha dit...

Quina idea tan genial!!! Endevant

Anònim ha dit...

Ara hem d'esperar a la propera reunió de propietaris per proposar la dissolució, no??

Anònim ha dit...

Crec que es una idea genial. I com ho hem de fer?

Alex_lp ha dit...

La veritat és que voldria més informació al respecte, acabo d'aterrar a les Pungoles, però m'agradaria veure quina és la millor opció. En principi, la proposta sembla força coherent, caldria valorar pros i contres, però veig que el més lògic és que ho gestioni l'Ajuntament, com passa a tot arreu.

Anònim ha dit...

legalment, es possible?

Anònim ha dit...

Hi ha dos opcions, o fer-se soci o adherir-se en blanc....adreçeu-vos amb els vostres dubtes legals a dissoluciopungoles@hotmail.com....
En aquest correu us donaran resposta als vostres dubtes...

Anònim ha dit...

Per suposat que és legal i ja és un fet!! feu-vos soci de la nova associació de veïns de Les Pungoles "Amics i veïns de Les Pungoles".

Anònim ha dit...

Lo millor es adreçar-se directament al correu que s'ens dona en el article del Blog...

Anònim ha dit...

Jo crec que caldria una reunió informativa per tots els veïns

Anònim ha dit...

Jo estic cansat de tantes voltes i bocanades....fets ja!!!

Anònim ha dit...

La iniciativa em sembla força coherent. Vaig arribar a les Pungoles fa 1 any i només he vist en les assemblees enfrontaments i insults entre les "dues bandes rivals". Per ara només m'ha tocat pagar i no he rebut res a canvi.
Hem d'assolir ser recepcionats pels Ajuntaments ja !!