5 de juny 2007

Plataforma

L `assemblea del 19 de Maig de 2007, ha aprovat un altre pressupost anual. Però per què?.

Estem mantenint unes instal·lacions totalment obsoletes i precàries, i quan ha sigut el moment en que hem intentat aprovar un projecte d` obres i portar-les a terme és quan han sorgit tos els problemes que estem arrossegant.

En aquesta última assemblea vaig trobar a faltar una proposta documentada que donés sortida a aquest problema, solsament vaig assistir a un enfrontament entre veïns per problemes de tipus legal sobre l`aplicació del estatuts, i suportar la prepotència d` una Junta que ni escoltava ni responia amb educació, menyspreant l’opinió d` un veí; que, a dia d’avui, ja ha presentat recurs a l’Ajuntament, quan era molts mes fàcil convocar-l’ho apart i donar-li les explicacions que demanava i no generar polèmica enmig de l`assemblea.

El pressupost aprovat, constata que totes les seves previsions d`estalvis amb personal no han existit, i per tal fet van demanar disculpes per la seva falta de previsió. Però el que em resulta increïble és que s’acomiadi una dona molt eficient i coneixedora de la idiosincràsia municipal i de Sant Antoni de Vilamajor i col·locar a un administratiu, amb excessives ànsies de notorietat, que no sap com funcionen les tarifes del aigua, tal com va quedar patent quan, jo mateix vaig preguntat a la taula que si sabien d`on sortien els 29.045,81 € de pèrdues de la gestió del aigua (a igual consum més pèrdues). Potser molestava l `honradesa de la Conxita, que no hauria permès que veïns que no són de la Junta, però si de la Plataforma (difamadora), utilitzin els locals de E.U.C. (els que paguem entre tots) com si fossin seus? En fi el que va quedar patent és que no en tenen ni idea del tema, justificant-se dient que el contracte del aigua no l`havien firmat ells, quan el Sr. Mas (que és qui el va signar) els hi va dir que tot contracte era negociable i que la seva obligació era comprovar el conjunt de càrrecs i despeses que la Cia. de Aigües els hi presentava, així com controlar les entrades i sortides de aigua del dipòsit tal com es venia fent en les anteriors juntes. Coses que no havien fet i ni tan sols plantejat, per tant per el pròxim exercici, tindrem més pèrdues, donat que si durant un exercici sec s` ha perdut diners en una exercici que esta plovent, amb menys vendes mes pèrdua.

En l’exercici financer, sort n’han tingut la Junta actual en disposar de les reserves que va deixar la Junta Gestora, que segon ells era “Marbella”, perquè sinó és molt difícil d`explicar que després de gastar més del previst (a la vista estan els números), ingressar 34.851.37 menys del pressupostat presentin beneficis. D` on han tret els diners?.

Resulta inaudit que es debati el canvi de qualificació d’unes parcel·les i la seva venda (Sr. Secretari de la Junta, justificar allò injustificable provoca que digui coses que no hauria de dir) (situades als costat del dipòsit de gas) i que una majoria de veïns vàrem aprovar refusar (per sort!).

El tema més important de l’Assemblea va arribar: les obres d` urbanització, novetats cap ni una, bé si hem pagat 2.500€ (pressupostats) per intentar fer un conveni que ni tan sols té l’Ajuntament. Que si els pressupostos són molt mes econòmics, que si ho farem millor que els “Marbella” però els fets no es diuen sinó que es demostren, per mi va ser més una declaració de intencions “de cara a la galeria” que un programa de actuació. Hi van passar de puntetes, i jo em pregunto al igual que tots. Perquè?
Potser la resposta ens la dona el full que el dia anterior vaig trobar a la bústia (un senyor amb barba i bicicleta i especialista en vendre fum), a on una ressuscitada Plataforma Veïnal, que desprès d` un any de silenci presenta un programa per solucionar tots els problemes i continuar difamant a la anterior Junta gestora i al propi Alcalde Sr. Tella, qualificant-l’ho d’especulador, tal com el Sr. Puig membre de la dita Plataforma i ara ex-membre de la Junta de Del.legats, ja va fer en la revista el Nas de Cardedeu. I ara esperem que ens rebi l’Ajuntament de Sant Antoni? Buf!!
I quina bona nova ens porta aquesta “Plataforma”? Molt fàcil, lloança a l’actual junta , i continuen amb les difamacions (fets no paraules!!!). Dir que la junta gestora era caòtica, pura calúmnia! si pot o no estar acord en lo que volíem fer amb l´ enllumenat, però tampoc es pot dir que ara tinguem enllumenat amb els 24.382,31 € que declaren haver-se gastat a més del 18.700 mes que preveuen gastar-se en aquest exercici, vol dir que ja en portem la meitat del que la Gestora deia, i segon declara el propi Sr. Pérez el que tenim s` aguanta per els pels i preguem que no tinguem cap disgust, així per què hem pagat?.

Un assumpte que ni tan sols se’n va parlar son del 100.000 € que ens van posar en el exercici anterior i que responien a la amortització del prestem que ens va fer la Cia. d` Aigües, i que molts vàrem dir que això era una cosa mal feta (esperem esdeveniments) perquè ja estaven amortitzant a través del rebut, i per tal cosa l` aigua tenia un compte de explotació a part. Doncs bé hem pagat entre tots 100.000 €, però continuem tenint el deute amb la Cia. D` Aigües. Com ens ho em de empassar?

En referència a la cessió gratuïta dels béns de la zona esportiva, i com que aquells temes que no els convé hi passen de llarg, què i tenen que dir aquest Srs. d´ un club privat, que podia fer amb els seus béns el que cregués oportú. Durant casi 16 anys he pagat les meves quotes i també la preceptiva entrada , i en un moment vaig decidir perdre els meus drets, i per tant vaig assistir com espectador i suposo que en la mateixa qualitat que els membres de la Plataforma, per què si ells no estaven d` acord que haguessin votat en tal sentit, però que jo sàpiga la cessió es va fer per unanimitat dels propietaris, amb dret a vot.

Dir que tenen la despesa racionalitzada, quan la Junta, va demanar disculpes per les seves falta de previsió, sembla pura retòrica d`un polític en campanya electoral, i no em seria extrany que algun de la Plataforma tingui tal aspiració, el ciclista en té unes quantes, infructuoses totes elles.

Per fi un programa per la recepció de Les Pungoles!!!! propugnen fer un conveni amb l`Ajuntament, i ens explica totes les avantatges que tindrem. Que si subvencions, que si part que pagarà el Ajuntament per contribucions especials, etc.
Aquests Srs. no saben el que diuen. No es poden barrejar tots els conceptes, titllar al Sr. Tella d’especulador i gestor caòtic no és un bon principi però si el final, si es pretén negociar quelcom amb el futur alcalde de Sant Antoni de Vilamajor, i menys si hi tindràs que firmar un conveni. Hi ha dos opcions o es fa un conveni perquè l’ajuntament faci les obres per cooperació, tal com preveu la Llei del Sòl o es fa mitjançant contribucions especials.
Si es fa el conveni , amb els termes que siguin, l` Ajuntament tindrà que treure les obres a concurs públic, i aquí el veïns no tindrem res a dir serà la llei de Regim Local la que té la última paraula. Si ho fa per contribucions l`Ajuntament tindrà un greu problema polític (és a dir NO HO FARÀ) amb el resta de les urbanitzacions, que es sentiran agreujades per un tracte preferent de l’ajuntament, envers una urbanització recepcionada (és un problema legal, per seguir aquest camí), i que per tant l`Ajuntament tindrà que fer front a un % de les obres dels seus pressupostos, un 10% de les feines de carrers i clavegueres i un 30% del enllumenat públic, ho faran? És clar que no!!!!.
La recerca de subvencions es un tema estrictament municipal en el que els veïns sols poden dir-li a l’ajuntament, que per favor les demani. La nostra subvenció municipal arriba en format I.B.I. feu números i si us surten us recomano que sigueu membre de la Junta de Del.legats, us necessiten!.
En quan a les cessions de zones verdes no entenc que hi te que veurà amb les obres, cessions a qui?
Amb l’únic que estic d` acord es que el tema monetari el porti l`Ajuntament i que els veïns facin la tasca de control.

Però mireu, tot aquest programa (precipitat a la vista de l’exposat) sorgeixi quan un altre grup de veïns, hem començat a dir que hi ha que buscar una sortida a la actual E.U.C. crea noves incerteses, és obvi que a la Junta i la Plataforma ja els va bé l`actual estat de les coses. La seva política sembla ser la de “doneu-me un pressupost que nosaltres anirem fem”.

La proposta que fa l`Associació de Veïns (i que la Junta de Del.legats coneix i subscriu, quan els convé és clar!) és una proposta, que deixa clar a l’Ajuntament que nosaltres no volem continuar, que nosaltres no volem una lluita política per dominar la E.U.C. (ni ganes!), que ell i té que posar-hi tot lo que pugui de la seva part, que volem i tenim una solució i acordar-la amb els veïns, però que això si-us-plau sigui ràpid i no tinguem que continuar aprovant pressupostos que només condueixen a endeutar-nos. Hem gastat en el últim exercici mes de 60.000 € de reserves, deixats per la Junta Gestora i hem acumulat 29.045 € mes de deute del aigua. No podem continuar per aquest camí.

L’E.U.C. ens converteix a tots els propietaris en accionistes, i com ja hem vist, també ens fa responsables de tots els incidents o desgràcies que puguin caure en el seu àmbit. Per mi i per molta gent que coneix be el tema, es una eina de gestió massa poderosa per deixar-la en mans de la bona voluntat del veïns.
Tots vosaltres sou testimonis de la mala mar que ha portat a la urbanització.

La posició de l` Associació de Veïns es la de crear amb urgència una comissió , formada per veïns de Les Pungoles, en la que hi podran participar qualsevol propietari, i començar a negociar les condicions amb l` Ajuntament que hagi sortit de les eleccions ultimes. D` aquesta manera amb un suport de veïns lo mes ampli possible podrem arribar al nostre únic fi. DISSOLDRE L’ENTITAT URBANISTICA I DE CONSERVACIÓ LES PUNGOLES.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Estic d'acord en tot el que diu aquest article. La gent però passa de tot. Uns donant el vot a unes persones que passen casa per casa demanant la delegació de vot i als qui renten el cervell amb les seves històries falses que creuen. Altres con tal que hi hagi una Junta i que ells no tinguin mals de cap ho aproven tot i ja està. I uns altres no assitint a l'assemblea. També caldria veure si tots els vots delegats son certs.No van posar el notari que es va demanar!!

Total els comptes es van aprovar tot i les irregularitats que hi havien i ja hem passat un any més!!
Sense obres i la urbanització més deixada que mai i ens hem menjat totes totes les reserves que hi havien. Ja veurem quins seràn els resultats comptables de l'any que ve.
Tot això fa posar de mal humor però que podem fer uns quants si la gent no pren conciència de la situació. Et venen ganes també de passar de tot!!!

Anònim ha dit...

que sigui l'òrgan tutel.lant que decideixi la legalitat de la junta i dels seus membres! ALEA JACTA EST