1 d’ag. 2007

Paisatges reservats molt aprop!!

Un mosaic de paisatges mediterranis i centreeuropeus a prop de la gran metròpoli. El Parc Natural del Montseny, Reserva de la Biosfera, ofereix al visitant una gran varietat de paisatges i un patrimoni ampli per descobrir amb tranquil litat. La gran oferta d'equipaments públics faciliten el seu coneixement.

Senders de gran recorregut (com ara el GR 2, el GR 5, el GR 83 i el Meridià verd), itineraris senyalitzats (el sot de l'Infern, Aiguafreda de Dalt, el Bellver-Tagamanent, la font del Frare, l'empedrat de Morou i Passavets-turó de l'Home), museus (com ara el Museu Etnològic del Montseny. La Gabella) i equipaments culturals permeten descobrir sobre el terreny el Parc Natural del Montseny. Al parc hi ha també tres escoles de natura i dos centres de documentació.Una àmplia xarxa de centres i punts d'informació ofereixen al visitant totes les eines per descobrir alguna part d'aquest parc: des de l'oficina del Parc a Fontmartina fins als centres d'informació de Fogars de Montclús, Montseny, Can Casades, la Rectoria del Brull i Sant Esteve de Palautordera, passant pels punts d'informació del Centre d'Art la Rectoria, Aiguafreda, Seva, l'Estació de Figaró i el Centre Cultural Europeu de la Natura a Viladrau.

Diverses exposicions i audiovisuals permeten endinsar-se en les característiques del massís. Al poble de Montseny es pot veure la mostra 'Les esquelles d'en Jaume' mentre que al Centre Cultural Europeu de la Natura es pot veure l'exposició interactiva sobre l'aigua i l'arbre. A Can Casades hi ha els audioviduals 'Les quatre estacions al Montseny' i 'L'home i el Montseny'. A la Gabella es pot veure 'Llegendes del Montseny'.Pel que fa a l'allotjament, l'oferta és molt àmplia. En destaca el càmping de Fontmartina i diversos allotjaments rurals, tant públics com privats. També hi ha moltes àrees d'esplai per fer pícnics i zones d'aparcament per deixar el vehicle i posar-se a caminar.