29 d’oct. 2007

Una circumstància a tenir en compte

Us vull explicar el que m’ha succeït a Vilamajor. Hi ho faig per què sigueu conscients del que succeeix i amb la finalitat d’evitar que us passi a vosaltres.
També us vull dir que la carta ha estat escrita sota un enorme grau d’indignació, per tant la meva objectivitat és fàcilment criticable. Suposo que en sabreu comprendre i m’ho tolerareu.
El 7 de novembre de 2006 vaig ser sancionat pel coordinador dels vigilants municipals de Sant Antoni de Vilamajor, el senyor Francisco Vigara Torres, per aparcar al pàrquing que hi ha darrera de l’ajuntament i no portar el disc de control horari.
Li vaig voler fer entendre que tant la sanció (multa) com la forma d’imposar-la no s’adequava al procediment administratiu pertinent. (consulteu el blog http://www.vigilantsdevilamajor.blogspot.com/ on trobareu tota la informació i la justificació del per què no es correcte el procediment). La seva resposta va estar plena d’agressivitat, de subjectivitat i sobretot la manca absoluta d’educació que exigim a les persones que estan al servei dels ciutadans.
En aquest punt el problema s’hauria d’haver acabat donat que, per la meva part, la sanció no representava cap problema donat que era nul·la de ple dret i per tant objecte de recurs, primer a l’alcalde i segon al contenciós-administratiu. Però semblava que pel senyor Vigara Torres el problema no s’havia acabat, donat que durant la festa d’hivern a Vilamajor, em va aturar i em va amenaçar de denunciar-me per un fet que no es troba recollit a cap normativa. Va ser la gota que va fer vessar el got.

Donat que em sentia perseguit per l’actitud arbitrària, subjectiva i injusta del senyor Vigara Torres, vaig fer un escrit el dia 6/2/2007, a l’alcalde i el regidor de governació, exposant-li tot el que havia succeït i aconsellant-los, mitjançant lleis, quines havien de ser les atribucions dels Vigilants municipals (les quals podreu trobar a http://www.vigilantsdevilamajor.blogspot.com/ ) i comminant-los a una cita/reunió per aclarir els fets. No vaig rebre cap resposta.

Van passar els mesos i ni vaig rebre la notificació de la multa (el senyor Vigara Torres es va negar a entregar-me una còpia de la butlleta de denúncia) ni cap resposta a la meva sol·licitud. Davant del silenci vaig decidir obrir el blog http://www.vigilantsdevilamajor.blogspot.com/ ) amb la finalitat que tothom sabés que s’estava cometen una irregularitat en el procediment administratiu i que podia afectar a tothom davant de l’actitud poc professional del senyor Vigara Torres (subjectivitat, agressivitat, arbitrarietat..). L’èxit fou immediat amb mes de dues-centes visites al blog!!!. Hores d’ara ens apropem a les 1000.

Però, vet aquí que durant el mes de juliol se’n va comunicar que havia estat denunciat a conseqüència de la carta que havia enviat a l’ajuntament. L’estupor que em va causar a mi i la resta de la gent que m’envolta fou d’absoluta indignació. De denunciant passava a ser denunciat. La causa? Un mal pensat diria que fou a conseqüència del blog. Jo crec que tot ha estat fruit d’un mal entès.

Malauradament el mal ja estava fet. No hi havia marxa enrere.

Durant els tres mesos següents vaig preparar la meva defensa intentant recollir testimonis . He pogut entrevistar-me amb veïns, amb policies locals, amb vigilants, amb funcionaris i amb partits polítics. El resultat és esgarrifós.

A grans trets, el senyor Vigara Torres ha estat fent servei en dues policies locals en les quals va tenir problemes, principalment per la seva actitud vers els ciutadans i companys de feina. En tots dos casos, va decidir plegar. El senyor alcalde de Vilamajor tenia un problema de seguretat ciutadana i de circulació, i no trobava la solució fins que va aparèixer el senyor Vigara Torres, oferint els seus serveis i comprometent-se a solucionar els problemes. A canvi el senyor Vigara Torres adquiria la figura de coordinador de vigilants de Vilamajor i posava en marxa el mecanismes necessaris per la creació d’una policia local a Vilamajor. A què no sabeu qui seria el cap (sergent) de la nova policia?. Hi ha, però, una clàusula administrativa que contempla la duració del procés (dos anys) que és la duració de la seva comissió/adscripció. Calia donar-se presa.

El problemes s’han solucionat, no tinc la menor dubte, però quin ha estat el cost?. Desconfiança, por, indefensió són algunes de les paraules que he escoltat. Molta gent l’esquiva per por a la seva reacció. És el vigilant que nosaltres volem?. Potser preferim estar com abans.

Però a més he escoltat altres “perles” com:

- comunicar a una persona que la sanció imposada li suposa la retirada de dos punts o més del carnet, quan en realitat no estan capacitat legalment per fer-ho.
- Fer control de pas a la carretera (camí veïnal d’Alfou) quan no poden fer-ho per què és una competència que no els correspon, ni per què estan preparats professionalment.
- Posar parany (cepo) als cotxes quan no tenen el suport legal per fer-ho
- Retirar multes arbitràriament segons qui sigui la persona.
- Arbitrarietat a l’hora de posar sancions , com, per exemple, no multar els vehicles de funcionaris de l’ajuntament o d’amics i familiars.
- Males maneres, subjectivitat, arbitrarietat s en les seves sancions i actuacions.
- Hi ha vigilants que viuen en un estat permanent d’estrés degut a la forma de treballar del senyor Vigara Torres. (Bronques, “suggeriments”, mobbing...etc). Arrel d’això, llenço una pregunta a l’aire per saber si algú en sap la resposta. Un cop formalitzada la policia local de Vilamajor, que es farà dels vigilants actuals? Es convertiran tots en policies local? Qui determinarà qui serà policia local i qui no?
- Poca professionalitat donat que té problemes d’interpretació de la legislació actual el que provoca que prengui decisions en funció de les seves pròpies apreciacions. (esto es bueno y eso es malo).
- Porta insígnies no autoritzades


Casualment, després de 10 mesos m’arriba una carta la diputació comunicant-me l’obertura del procediment de constrenyiment. I la resta del procediment? (notificació de la denúncia, període d’al·legacions, formes de pagament...etc). On era?. Segons ells tot plegat a estat un problema amb correus del qual ells no en tenen la culpa.(l’etern problema de correus que tots patim) I jo si en tenia de culpa????. Tenia una sensació d’indefensió total. Per culpa d’una mala praxis de l’ajuntament en el procediment administratiu, em veia obligat a fer efectiva la sanció.

Vivim en un estat de dret, totalment normalitzat, on les institucions ens repeteixen fins a la sacietat quins són els nostres deures. Precisament aquestes institucions haurien de ser l’espill on tots nosaltres ens poguéssim mirar ja que són els garants de la llei. Malauradament no és així. Sembla que les institucions estan més preocupades per la recaptació dels tributs que en saber si ho fan correctament. Dóna la sensació que som un més entre molts. Em sento molt allunyat del meu ajuntament, m’ha decepcionat. I és que ni tant sols m’ha volgut escoltar!!!!!!

Sóc conscient que arran de tot, he tingut, tinc i tindré problemes. Però em veig en l’obligació d’intentar que sigui tractat com m’ho mereixo, com a un ciutadà normal. Per tot plegat demano que totes aquelles persones que vulguin explicar-me quelcom relacionat amb el tema, o si heu tingut problemes amb els vigilants, si heu patit alguna actuació arbitrària o injusta, si sabeu alguna història d’ell, si heu sigut o sou companys de feina, si voleu expressar els vostre suport o repulsa a la meva actitud o si senzillament voleu dir la vostra, només cal que m’escriguis un email a vigilantsdevilamajor@msn.com . Jo em comprometo a l’anonimat, si ho desitgeu, i a no fer publiques les vostres “confessions”.

Si, per altra banda, algú vol presentar-se com a testimoni o bé com a part en el procediment per què s’obri expedient disciplinari al senyor Vigara Torres per diverses faltes administratives, o bé a la carta/denúncia al Síndic de Greuges, o bé a la possible denúncia de caràcter penal que m’escrigui un email a vigilantsdevilamajor@msn.com .

El que si que us demanaria és un petit favor. Només tinc unes 100 adreces de correu email de gent de la contrada, als quals els hi fet arribar aquesta carta, però caldria que més gent en tingués coneixement, per això et prego que ho reenviïs al màxim de gent possible.


Gràcies per la teva comprensió i atenció

ENVIAT PER PUNGNOU....

11 comentaris:

Per SPectiVa ha dit...

Això que li passa al nostre amic és una il.legalitat. ja ve sent hora de què s'aturin aquests desgavells.

Els vigilants municipals passen unes proves per a les què ni tant sols s'els examina sobre el coneixement de les normes de trànsit, tenint una qualificació de graduat escolar.

Amb això no haurien de marcar-se més atribucions que les que corresponen a la seva qualificació. I si a més en el terreny personal són uns poca-soltes cal denunciar-ho.

Solidaritat i tot el meu suport, amic.

Anònim ha dit...

Jo he patit en les meves carns "l'objectivitat" dels vigilants. L'absoluta manca de formació els porta a fer uns despropòsits enormes. Jo vaig tenir problemes amb un menudet inberber que es diu Oscar. Aquest es creu que és un sheriff donat que era un maleducat, un xulo i a més no te ni idea del que parlar.
Ànims estic amb tú i sé que hi ha més gent. Em posaré en contacte amb ell i t'envio un e-mail.
Entre tot ho aconseguirem

Anònim ha dit...

No es pot evitar que un ajuntament actui de forma negligent i dongui autoritat a incompetents. Però si que es pot donar a conèixer la disconformitat cridant tots junts en la plaça fins fer-se escoltar. Et recolzo

Anònim ha dit...

Hi tenim un problema. No només hi ha un ciutadà que es uqeixa, han d'haver molt més per què la informació m'ha arribat per quatre llocs: un e-mail (que s'ha enviat a més de 200 direccions), per aquest blog, pel blog de SPvilamajor i el blog de Vigilantsdevilamajor.
Tota una campanya contra els vigilants i a afavor dels drets dels ciutadans.
Llenço una pregunta a l'aire: ¿ i l'ajuntament que en pensa de tot plegat? ¿ sap o li consta de les queixes dels ciutadans?. Sr. Tella posi ordre o intenti solucionar el problema amb totes les parts, serà millor per a tots.

Per SPectiVa ha dit...

Proposo obrir, apart d'aquest, en els blogs SPVilamajor i VigilantsdeVilamajor per a la recepció de correus demanant la destitució del coordinador de vigilants, adreçada al Sr. Tella, Alcalde de Sant Antoni de Vilamajor.

Anònim ha dit...

m'apunto!!!!!

Anònim ha dit...

Fa temps q mirem aquest blog i avui ens hem decidit a escriure.
soms unsveins de Sant Pere, de la urbanització a on viu aquest mosso d'esquadra que es dedica a muntar blogs en contra d'aquest tal Sr. Vigara.
No conexem a aquest srñor Vigara, pro el que si que li aconsellariem és que vigili ja que a aquest mosso d'esquadra li agrada molt fer servi la placa de mosso, amenaçar a la gent i exhibir la pistola, concretament nosaltrees hem patit tot aixo.
Sr. Vigara, vigila amb aquest Mosso d'Esquadra beteteru!!!
Amb el temps hem entès moltes coses: com per exemple que està recolzat pel seu sogre i pel seu pare, que son d'ERC de l'ajuntament de Sant Pere.
Potser que fem un escrit al Sr. Saura explicant-li qui és aquest mosso i com actua amb la gent.
Sr. Vigara, vigili pq potser la comissaria de les Corts es quedaria curta al costat d'aquest mosso d'escuadra beteteru...

Ah! BETETERU, NO ESBORRIS AQUEST COMENTARI ENCARA QUE NO SIGUI DEL TEU AGRAT!!!!!!

Anònim ha dit...

És curiòs aquest darrer missatge col.lectiu en defensa d'algú a qui es vol fer creure que no es coneix.

De la meva part si que conec molt bé aquesta persona a qui difamen, i us puc assegurar que això no encaixa amb la discreció amb la que sempre ha actuat, màxim quan està fora de servei. Precissament tot i que està habituat a tractar amb delinqüents.

Tant debó pogués dir el mateix d'altres...

Anònim ha dit...

Crec que estic en el meu dret a contestar a l'escrit de les 10:07 hores donada la quantitat de mentides escrites.
Anem a pams
1. Segons consta al reglament d'armes, aquestes han d'estar dipositades a l'armer de la comissaria on treballa el policia. Per aquesta raó MAI porto l'arma fora de les meves hores de servei. Que m'expliquin aquest veïns quan i on he ensenyat la suposada arma.
2. La meva identificació policial sempre la porto a sobre per què, tal com consta a la llei, sóc policia les 24h al dia i en cas de necessitat em veig en l'obligació d'actuar. D'aquí a ensenyar la placa gratuïtament hi ha un món.
Que m'expliquin aquest veïns quan i on he ensenyat la placa i per quin motiu.
3. El meu sogre viu a Barcelona i té 83 anys. Només ve a casa meva en ocasions molt puntuals (l'edat no perdona). És extremeny i no parla català. Realment penseu que és d'ERC????
4. El meu pare si que viu a sant Pere però simpatitzant d'un partit que no és ERC. Pregunteu donat que tothom el coneix i veureu que esteu molt equivocats
5. Aquest blog no està administrat per mi per tant no estic capacitat per esborrar el missatges.
Amagar-se darrera de l'anonimat dient mentides és de covards. Fets objectius com jo he fet i he demostrat. Mai no he dit res als blogs que no pogués demostrar.
Però no ens ha d'estranyar.
Tots sabem qui és l'autor del comentari i aquest fet demostra quina és la seva malícia i la seva perversitat.
Jo no he utilitzat MAI el recurs familiar i podria fer-ho (la policia local de Llinars coneixen molt bé al seu fill i no pas per ser un sant).
Aquesta persona no justifica amb dades objectives la seva feina, ni tant sols es capaç de rebatre els meus arguments (potser per què no els té).
M'han arribar informacions dient que quan era policia local de LLinars li van fer un psicotècnic per veure si estava habilitat per portar arma. No sé si és veritat o mentida, però no m'estranyaria gens.
Fes comentari objectius i deixa de desqualificar a les persones sense arguments. Defensat, que estàs en el teu dret, però fes-ho constructivament.
Fins el proper insult m'acomiado estic amic

Anònim ha dit...

Ja està fent un gra massa aquest poca-vergonya.

Afortunadament hi ha gent que amb un simple mòbil fa videos, i ben aviat sortiran a la llum.

Quan jo era Sergent d'Artilleria, un cop vaig haver de presenciar la retirada de galons a un caporal.

En conec un que ho era i ara és vigilant municipal. Potser perdrà també aquests galons si et segueix importunant, amic. Dono fe de què el meu despatx es posarà en marxa quan ho demanis per tal d'aturar aquest desgavell.

P.S.: Haig de deixar anònima la meva identitat doncs em veig amb l'obligació del sigili professional.

Anònim ha dit...

Tinc amics a diverses televisions... Ja veurem que passa.