16 de nov. 2007

El que diu el NAS de la nostra carretera...que opineu?

Fa unes setmanes em vaig negar a signar un recull de signatures adreçat a la Diputació de Barcelona, i amb el que es pretenia fer pressió per a millorar la seguretat viària de la carretera de Cardedeu a Cànoves.

No soc ni un insensible ni un despreocupat, però és que hi havia molts motius per a no subscriure aquell document.

En primer lloc, encara no està clar de qui ha estat aquesta iniciativa, i això de no donar la cara no em sembla una postura massa honesta, ja que si ens demanen el nostre recolzament, com a mínim, hauríem de saber qui ens ho està demanant. Tampoc em va semblar be que es demanessin les signatures sense poder llegir el document, tal i com em va passar en una botiga de Cardedeu. A la fi, i després de poder-lo llegir, encara ho vaig tenir més clar.

Entre d’altres coses més o menys encertades, el document proposava escurçar el traçat de les corbes, eixamplar la carretera i dotar-la de voreres de seguretat, talar els arbres, etc.

Ens adonem compte de què significa això?

Caldria expropiar i enderrocar algunes de les cases més properes a la carretera, l’aspecte paisatgístic de la zona canviaria radicalment sense arbres. I el que és més greu, estaríem convertint la carretera en una autopista.

És necessari pagar aquest peatge tan car?

Si això servís per evitar accidents i salvar vides, potser si que valdria la pena. Però tothom sap que la sinistralitat està causada, principalment, per la transgressió de les normes de circulació, i en especial la dels límits de velocitat. És per això que aquestes millores només servirien per a que el límit de velocitat fos més alt, així, doncs, amb la transgressió d’aquests nous límits, encara faríem més perillosa i mortal aquesta carretera.

En definitiva, d’aquest document es pot deduir que, més que evitar la sinistralitat, el que volen és poder córrer més i amb més seguretat. Tot plegat, si en comptes de 60Km/h aconseguissin anar a 100Km/h, només guanyarien 2 minuts en el trajecte Cardedeu a Cànoves. I quantes vegades hem estat xiulats i insultats per conductors que ens volen avançar malgrat anar al límit de la velocitat permesa...

En canvi, jo estaria més d’acord si el document proposes a l’Administració que vetllés per l’acompliment dels límits de velocitat, per la pacificació del transit amb passos elevats, rotondes, radars, etc. Aquestes serien unes mesures més efectives, molt més econòmiques i sostenibles que l’autopista de Cardedeu a Cànoves.

Afortunadament, l’Ajuntament de Cardedeu, en el darrer Ple, va prendre la iniciativa de fer la reivindicació de forma molt més sensata i efectiva que la dels desconeguts veïns.
(Publicat originalment a EL NAS de Cardedeu - novembre 2007 - LA COLUMNA)

3 comentaris:

Anònim ha dit...

El que ha escrit això no ha anat cada dia per aquesta carretera.

Anònim ha dit...

Ho sento però estic segur que hi passa sovint. Jo ho faig al menys 4 cops al dia i comparteixo absolutament la opinió manifestada pel Blogger. El que s'ha de fer és correr menys i respectar els límits de velocitat en una carretera veïnal amb infinitat d'entrades i sortides de vehicles. Si et poses a 50, com mana el rètol, al passar pel creuament de Pungoles, el mínim que et pot passar és que et saltin per sobre els que venen darrere.
Aquesta carretera no és perillosa, el perill som nosaltres. I és llàstima que nomès n'aprenguem a cop de garrotades. Radar ja i deixeu-vos d'ampliacions i d'històries.

Anònim ha dit...

M'agrada la valuosa informació que proporcioneu en els seus articles. Vaig a marcar el teu blog i comprovar de nou aquí amb regularitat. Estic bastant segur que vaig a aprendre un munt de coses noves aquí! El millor de les sorts per al pròxim!