10 de gen. 2008

Hipòtesis i contrahipòtesis sobre el soroll de fons...


Aquí tenim el resultat d'una interesant i profunda investigació d'un entusiasta veï sobre el tema del soroll de fons, al qual agraïm la informació aportada i el temps dedicat....


CONCLUSIONS SEGONS NATH:


1 Granja de Can Miret

En un principi estava totalment convençut que el soroll procedía de la granja. En una primera investigació, vaig traçar a un mapa la direcció d’on creia que venía el soroll, i vaig obtindre una confirmació sobre el paper del 100% de la procedéncia del soroll, donat que totes les línies imagináries que había dibuixat, anaven a parar al mateix punt.

Més endevant, em vaig presenciar a la granja amb tot un interrogatori improvitzat. El resultat va ésser negatiu. Estant allá de peu dintre la granja, em va ser impossible detectar el soroll que esperava. Tenen un generador, però només funciona quan hi ha talls de corrent. Com a informació complementária, es veu que la granja és el ‘final de línia’ d’un entramat eléctric. No té aparells funcionant les 24 hores exceptuant la il.luminació de les naus amb corrent de la red.

Aixó em va fer re-interpretar la meva hipótesis, i vaig adonar-me’n de que el soroll en realitat provenía de la ZONA de la granja. Podría perfectament estar viatjant per la conca del riu desde una font situada més adalt.

2 Granja de Les Pungoles

Amb el resultat negatiu de la primera granja, vaig anar de cap a la segona. En aparcat al davant, vaig poder efectivament sentir soroll de motors funcionant, però més aviat motors eléctrics. Parlant amb la gent d’allí, em van fer referència als problemes de olors que tenen de tant en tant, però que mai havíen sentit el soroll que els vaig descriure. Això si, van ser ells els que em van presentar la possibilitat de que fos Masadecor. Tot i així, vaig esbrinar que en teoría a les 22:00 de la nit aquesta granja talla TOTA activitat eléctrica. En poques paraules, a la nit NO funciona res. El que descarta també aquesta granja.

3 MASADECOR

Només aparcar el cotxe davant de la entrada de l’empresa ja va ésser possible identificar clarament el soroll. Una vibració molt intensa. Però podría estar provocada només per la proximitat a la maquinária. Vaig parlar amb la gent de Masadecor. Treballen les 24hores. El perfil d’aquesta empresa s’ajustava bastant a un possible focus del soroll. 24 hores d’activitat… generadors, etc. Més endavant vaig trucar per teléfon i vaig parlar amb el cap de torn de personal. Em va dir que durant el nadal havien estat de vacances i que només hi havia enceses les llums per a que els vigilants s’hi veiéssin. Incoheréncia? Jo m’hi vaig presentar en ple nadal, i allí hi havía activitat.
Observant Masadecor al mapa, vaig adonarmen que está al ‘cim’ de la conca que passa entre pungoles i can miret. Pot viatjar tant la vibració?

La resposta es SI, les vibracions poden viatjar tant. Us deixo aquí el link a una web. És la web de l’investigador que vaig contactar. (Si us defenseu bé en anglés, en treureu molt de suc).

http://www.massey.ac.nz/~tjmoir/hum.html


4 Dipósits de Gas

Tot i dirigir les sospites a Masadecor, una de les nits en que el soroll era molt intens, tant com per a treure’m el son, vaig sortir a donar una volta per Pungoles. En passar per davant de la estació de Gas, vaig sentir també soroll de motorets, però res tant potent com per a provocar una vibració que es transmeti a tanta distáncia.

5 Subestació eléctrica

Els resultats han estat els mateixos que amb el gas. Soroll, però res tan potent.Enhorabona de nou per la feina Nath i gràcies....

4 comentaris:

Per SPectiVa ha dit...

Genial! Teniu un C.S.I. sota l'apariència de Colombo aqui a Les Pungoles!

Per cert, els gossos estan darrerament més nerviossos?

Anònim ha dit...

Si senyor!!! Enhorabona!!

Anònim ha dit...

Impresionante el trabajo y la descripción!!

Anònim ha dit...

En primer lloc, vull agraïr sincerament l'espai cedit i el tracte rebut pel personal del Blog.

Segueixo inventant-me tot tipus de remeis 'caseros' per poder dormir, desde deixar l'ordinador encés amb música, o senzillament encés per a que faci soroll i camufli l'altre, fins a invertir el meu horari i estudiar per les nits.

Si algú de vosaltres pot sentir aquest soroll, o coneix a algú que l'ha mencionat, aquest és el lloc per comunicar-ho. No és que em faci il.lusió compartir aquesta experiéncia, però sí que sería significatiu conéixer quina repercussió té a la Urbanització aquesta... cosa, soroll, vibració, etc.