29 de gen. 2008

Per un dia en la pell del veí..un centre per malalts de SIDA


La casa on es projecta l'equipament (Leno Ruiz)L’associació Forma 21, amb seu a Barcelona, vol obrir un centre residencial per a malalts de sida en un habitatge del carrer de la Garça del barri de Sant Josep, en el terme de Llinars.


L’obertura d’aquest centre ha provocat preocupació en aquest barri, on alguns veïns ja han mostrat la seva oposició al projecte en una reunió amb l’Ajuntament i els promotors del centre, que es va fer el 20 de gener, segons han explicat representants de l’associació promotora del centre i del consistori.


De moment, els veïns declinen fer declaracions.L’Ajuntament està analitzant la sol·licitud de l’associació, i ha demanat l’assessorament necessari per determinar l’adequació d’aquesta sol·licitud a la normativa urbanística i sectorial, i, després, “resoldre el que correspongui”, segons han explicat fonts municipals.L’associació Forma 21 afirma que el centre residencial acolliria malalts de VIH “tutelats, amb assistència les 24 hores i molt vigilats”.


Els malalts que s’hi acollirien serien “persones que són en centres hospitalaris o a casa seva i que es troben convalescents i s’han de recuperar físicament, i mai procedirien de centres penitenciaris”. Una vegada recuperats, “podrien tornar a casa seva o ingressarien en un centre hospitalari”. El centre residencial tindria places concertades amb la Generalitat. El nombre de places oscil·larà entre 10 i 15.