18 de febr. 2008

Arrels per la sostenibilitat...un arbre més al jardí!!

Moltes cases de Pungoles tenen jardins de més o menys densitat, i més o menys bon gust i el resultat es d'agraïr. Però en els temps que vivim, de canvi climàtic evident, és el moment d'aportar el nostre granet de sorra per millorar el futur nostre i el dels nostres fill.
És per això que m'atreveixo a demanar-vos que planteu un nou arbre en el vostre jardí. Així de simple i així de natural, un nou petit pulmó que s'afegeixi als que teniu. Un arbre sigui el que sigui, que les seves arrels no us espatllin res però que dónin exemple als que teniu a casa, petits i grans. Pins, avets, cirerers, tarongers, pomers......tots valen i tots són un pas.
Si tots els Pungoleros seguím aquesta idea, serà un petit bosc disgregat que ens apropará una mica més a un món més sostenible i més humà.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

I si ens posem d'acord en una espècie concreta d'arbre?

Les acàcies son maquíssimes, Acacia Dealbata (mimosa) o algun pí exótic, podría ser el símbol de 'les pungoles sostenibles'

D'altra banda, aquesta idea és molt bona (la de plantar un arbre)biológicament parlant. Ja que en temps d'istiu o de sol intens, els arbres actúen com a petits aparells d'aire acondicionat, reben la energía del sol impedint que aquesta impacti contra el terra i transformant-la en energía per a ells mateixos. Sempre al voltant d'un arbre es crea un microclima fresquet.

Bona aquesta!!

Anònim ha dit...

Nth, aquestes especies que comentes que tal es comporten amb les arrels??

Anònim ha dit...

I no seria millor una espècie mediterrànea? La introducció d'espècies exòtiques és un atac directe contra la biodiversitat de les Pungoles i de retruc, els seus voltants.
Per altra banda, potser hauríau de fer un cop de cap i analitzar realment si hi ha un canvi climàtic produït per efectes antròpics.
Mireu al youtube el següent documental de la BBC: poseu canvi climatico la gran metira. Són 8 parts psubtitulades de l'anglès. Mireu-la i segur que reflexionareu.
Canvi climàtic=propaganda política

Anònim ha dit...

La introducció d'espècies exótiques en els termes que estem parlant, només suposa una major riquesa a la biodiversitat de les pungoles. No existeix una situació de competència intraespecífica entre espécies autóctones i espècies invasores.

Respecte a lo de una espècie mediterrànea, és un tema que he estat reflexionant, i si. De fet he pensat (amb ajuda d'una persona ben entesa en el tema) que una espècie ideal sería la Olea europea. Una olivera. Identificativa de la nostra situació geográfica (mediterrani) i sobretot de fulla perenne (en té durant tot l'any).

Pungnou, no pateixis per les arrels. Ho he preguntat, i és perfectament possible controlar el creixemtent de les arrels inclós amb barreres físiques, que no afecten al creixement de l'arbre. M'han parlat d'un caixó de maons coma métode de 'control' de les arrels.

----Canvi climàtic-----

Anem a veure...

anònim, es innegable la existència del canvi climátic, de fet, n'hi ha agut molts al llarg de la vida de la terra. Constantment hi ha canvis climátics. Has sentit a parlar de les grans glaciacions?

Una altra cosa diferent, és l'alarmisme que venen instigant certs sectors polítics-mediátics. És tot un negoci rodó.

1.- Acollones a la gent
2.- Dius que s'apropa l'apocalipsis
3.- Els hi vens un DVD plé d'errors i imprecisions a preu d'or
4.- Fabriques cotxes 'respectuosos amb el medi ambient' i evidentment.. els vens
5.- Pujes el preu de l'aigua, l'infles a cánons, etc.

i podríem seguir i seguir.

Aixó si que és el que volíes dir

Alarmisme=Propaganda política

Però no s'ha de caure en el negacionisme. Es obvi que hi ha canvi climátic, i com ja t'he dit, és un fenómen natural sense cap novetat. Haberlo haylo.

----------

Per cert, perquè els comentaris més polémics els penja sempre aquest anònim!? Qué poc original!! Posa't Lluís o Pep o Sancho!

(Jo tampoc puc fardar d'original.. nth)