12 de febr. 2008

I nosaltres què?? Que ens bombin!!(Entrevista al Sr.Tella)

Francesc Tella, de CiU, va renovar l'alcaldia a Sant Antoni de Vilamajor amb el suport a govern del PSC d'Alfons Navarro. L'alcalde del municipi considera que un dels principals reptes per al mandat vigent serà acabar de redactar un Pla General que assoleixi el màxim consens de les formacions representades al Consistori i que permeti disposar de nous terrenys municipals per a la construcció d'una segona escola a Sant Antoni de Vilamajor. L'execució de les obres projectades també forma part de l'agenda de la legislatura.

La passada legislatura es va planificar molt. Aquest serà un mandat d'execució?
És una legislatura d'execució i és una legislatura de nous projectes. D'execució de la biblioteca, del Parc de Bombers, de tirar endavant amb el Pla General, de la gespa del camp de futbol, de la rectoria de Sant Julià d'Alfou, però també de coses noves. Per exemple estem treballant en el projecte, que ja està encarregat, de l'adequació de les escoles antigues per un centre cívic cultural, perquè quan vinguin les possibles subvencions, tant de la Generalitat com de la Diputació, ja ho tinguem preparat. Amb el tema de l'entrada del poble, on hi ha l'aparcament que hem de remodelar, també s'hi està treballant i estem a punt d'engegar-ho molt aviat. De fet, és una legislatura per executar però també per altres coses. I nosaltres que??
Totes aquestes obres que estan per començar, es preveu que ho facin aviat?
Es preveu que comencin molt aviat. A partir de setembre o octubre ja es veuran moviments importants en algun d'aquests temes. Per exemple, abans d'acabar l'any segur que el Parc de Bombers ha començat. I diria que la biblioteca també, perquè la UA16 l'acabem de recepcionar i ja podem començar a treballar. Indiscutiblement la biblioteca no la farem amb un any. Jo calculo que a mitja legislatura o una mica més hauria d'estar acabat.
La biblioteca és una de les demandes que es van fer sentir amb més força el passat mandat...
Sí, i és una de les coses que pensem que es necessita. Serà una biblioteca dotada amb els procediments tècnics que hi ha avui en dia. No serà la biblioteca només de llibres, com les que hi havia abans, sinó que tindrà mitjans informàtics, una part de música... No és el concepte de biblioteca tradicional.

Què suposarà el projecte de Centre Cívic?
Aquest sector podria quedar molt bé, i seria molt conve-nient que l'acabéssim, perquè agafaríem l'escola, la biblioteca... i tot seria un nucli a la plaça de la Vila. Faríem un centre al mig del poble amb unes característiques maques. Per això ho hem engegat amb una certa rapidesa.

Amb què més notarà un canvi Sant Antoni?
Considero que tema de l'arranjament de l'entrada del poble també ens donarà imatge. I també, una cosa que crec que necessitem i ha de marcar el camí és el Pla General.

En quin punt està ara el Pla General?
Ara està molt avançat però jo sempre he entès que el Pla General ha de tenir un consens molt ampli, no és una cosa tan sols de l'equip de govern. El Pla General estava a punt de poder-se presentar. Ja s'havia fet el procés de participació, etc., però aquest consens va fallar per un parell o tres de punts. Estàvem molt a prop de les eleccions i es va decidir aturar-ho, deixar que passessin les eleccions, i tornar a posar fil a l'agulla, perquè quan hi ha aprop unes eleccions s'hi barregen qüestions polítiques i aleshores encara és més difícil d'arribar a un consens.

A grans trets, quin creixement preveu i quins equipaments planteja?
Podríem parlar de diversos aspectes. Un és aquest del creixement. Jo entenia, i continuo entenent, que el creixement que es plantejava era sostenible. Si un mira de ma-nera aèria la superfície per construir del municipi, es veu que hi ha un calaix en una zona concreta i el que féiem era arrodonir la composició del municipi. Aquesta era la zona de creixement, entrant a Vilamajor, venint de Llinars, a la dreta. Això es feia perquè a Sant Antoni, a curt termini, necessitarem una segona es-cola. Aquest creixement es feia pensant en l'obtenció d'uns terrenys per aquesta escola i per donar sortida a les urbanitzacions de Can Vila, Can Ram i Vallserena amb una mena de carretera de circumval·lació. Amb això hi havia persones que no hi estaven d'acord, va ser un dels punts de fricció.

Es busca un creixement amb un plus de qualitat?
S'intenta, la idea va per aquí. El creixement, al Pla del 1987, ja hi venia reflectit. El que passa és que pel mercat, pels interessos de les promotores immobiliàries, fins a finals dels 90 el creixement no s'ha posat en funcionament. El poble estava bastant quiet, anava creixent d'una manera molt correcta. Aquests 8-10 útlims anys, el creixement ha estat més important, però l'únic que s'ha fet ha estat desenvolupar les Unitats d'Actuació i els Plans Parcials que ja estaven previstos el 87. Ha passat que en un període curt d'anys, s'ha provocat un creixement important i la qualitat dels serveis de vegades no ha anat tan de pressa. I això és el que ara s'està solucionant. Tanmateix, crec que en aquest nou Pla General d'alguna manera s'ha d'acotar aquest creixement, amb Plans Quadriennals o altres, per procurar que aquest creixement es faci quan toqui i no en un altre moment.

Podríem parlar d'esglaonar el creixement, doncs?
Hi pot haver unes especificacions puntuals que permetin que aquest creixement sigui controlat. Crec que el creixement zero és utòpic. Fins i tot alguna persona que m'ho ha plantejat, i que són persones que en alguna ocasió acaben d'arribar a viure a Sant Antoni, potser caldria preguntar si el creixement zero és abans que arribessin ells o després. S'ha raonar una mica i parlar d'un creixement que es pugui suportar, que estigui controlat, que permeti que els serveis es continuïn donant amb la mateixa qualitat, però no negar un creixement.

Considera important que es vagi fent cada vegada més sòlida l'opció de fer vida a Sant Antoni de Vilamajor?
Un dels comentaris que es fa en aquests moments és que Sant Antoni s'està convertint en una ciutat dormitori, i potser és veritat. Però, és clar, si nosaltres aquí no tenim unes zones industrials on tenir possibilitat de tenir feina, a algun lloc ha de treballar la gent que està vivint aquí. I si no hi ha llocs de treball vindran a dormir aquí i hi passaran el cap de setmana, però aniran a treballar a Granollers, a Montornès, a Montmeló, a Sant Celoni o a Llinars que tindran una gran zona industrial. Considero que també hi ha d'haver una zona industrial a Sant Antoni que pot donar possibilitat de llocs de treball. La ubicació d'aquesta zona industrial és possiblement un punt de fricció. S'ha de parlar dels accessos i altres coses.

La zona industrial de la que es mostra partidari on es podria situaria en cas que s'arribés a desenvolupar?
A la previsió del Pla General que està aparcat, estaria situada en una zona on, ara, en aquests moments, ja hi tenim una petita zona industrial, que és a tocar de la carretera entre Llinars i Sant Celoni. El nostre terme municipal arriba fins allà i de comunicacions està molt bé. Podríem ampliar aquesta petita zona industrial i, fins i tot, se'n podria parlar amb algun altre municipi veí com Llinars per fer-ho de manera conjunta. Allà hi ha una empresa que grinyola una mica, que és CELLISA, i podria ser una manera de donar sortida a una determinada situació.
Per Actualitat del baix Montseny..

1 comentari:

Anònim ha dit...

Aquest ni mentar-nos!!Vaja tela!!!