6 de març 2008

Una banda menys

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat un grup que es dedicava a robar empreses i segones residències al Maresme i al Vallès Oriental. Els mossos estaven seguint les passes d'una persona, Adil EH, de 26 anys, nacionalitat marroquina i veí de Granollers, perquè tenien la sospita que es tractava del cap actiu d'una banda que es dedicava a desvalisar segones residències i seus de petites empreses. Aquest seguiment va permetre detenir-lo a ell i a dos membres més del seu grup la nit del 26 al 27 de febrer, poc després que entressin en una casa de Sant Andreu de Llavaneres.Una patrulla dels mossos els va detenir a les Franqueses del Vallès (Vallès Oriental) quan fugien en cotxe. A l'interior del vehicle, els agents van trobar els objectes sostrets de la residència assaltada, sobretot productes electrònics de gamma alta, joies i roba de marca. Segons va denunciar la víctima, havien intentat endur-se el vehicle familiar, però els lladres no van poder accedir a l'aparcament privat de la finca.
Els detinguts, que anaven amb Adil dins del cotxe són Juan PR, de 46 anys, nacionalitat espanyola i veí de Canovelles; i Miguel HA, de 55 anys, nacionalitat espanyola i veí de les Franqueses del Vallès. La investigació, a partir dels indicis recollits, ha permès detenir dos membres més de la banda als seus respectius domicilis: Samir EG, de 29 anys, nacionalitat marroquina i veí de Montornès del Vallès; i Abdelouahed EM, de 30 anys, nacionalitat marroquina i veí de Canovelles.
A banda del robatori a Sant Andreu de Llavaneres, de moment se'ls ha pogut atribuir dos robatoris amb força més, a una empresa de Granollers i a un locutori de Sant Celoni, i dos en grau de temptativa, a Lliçà de Munt i a Caldes de Montbui. Cal tenir present que la banda donava sortida gairebé immediata a tots els objectes sostrets, de manera que és molt complicat poder-los relacionar amb altres casos similars. En qualsevol cas, la investigació continua oberta. A més, els mossos van detectar que Adil era l'eix d'una xarxa de distribució de cocaïna a petita escala, per la qual cosa es va procedir a la detenció de dues persones més (Hassan D, de 32 anys; Walid K, de 20 anys) i a la imputació d'una tercera (Rachida A, de 39 anys) per tràfic de drogues. Aquestes tres persones són de nacionalitat marroquina i veïns de Canovelles. En total, per tant, hi ha 7 detinguts i una imputada, a banda del fet que s'han recuperat diversos dels objectes sostrets. Un cop han passat a disposició judicial, el jutge ha dictat l'ingrés a la presó per als tres detinguts en primera instància, Adil EH, Juan PR i Miguel HA, i la llibertat amb càrrecs per la resta

1 comentari:

Anònim ha dit...

okey