18 de juny 2008

Els Bombers tenen feina....

Els Bombers han rebut una trentena d’avisos per inundacions derivades de les fortes pluges que han caigut aquest dimarts al migdia en diverses zones de la comarca. Cardedeu és el municipi on s’ha rebut més alertes (11) però també n’hi ha hagut a Granollers (6), Canovelles (1), l’Ametlla (2), Santa Maria de Palautordera (2) i les Franqueses (2).
També s’han rebut alertes de Parets, Montmeló, Montornès, Mollet o Sant Celoni, entre d’altres poblacions.L'aigua ha provocat força problemes a Cardedeu. L'aigua de la riera de la Coma ha sortit de la llera i ha afectat el parc de Pompeu Fabra. També ha quedat afectat per la tempesta el centre d'atenció primària del carrer Orfeó. A Canovelles, la pluja ha fet caure part de la coberta d'un aparcament situat a la cruïlla del carrer Molí de la Sal i passeig de la Ribera. No hi ha hagut ferits ni ha afectat a cap habitatge, segons els Bombers.
A Mollet, els Bombers han inspeccionat una clínica dental de l'avinguda Jaume I on havia caigut el fals sostre. A Parets, també ha caigut part del fals sostre d'una nau del carrer Dièsel.Segons les dades de les estacions meteorològiques de la xarxa Meteoclimàtic, s’han recollit fins a 66,4 litres per metre quadrat en poc menys d’una hora al barri Congost, de Granollers. A la zona del carrer Girona, han caigut 40,8 litres.
També és destacable el registre de Sant Celoni, amb 32 litres per metre quadrat. A Llinars, han caigut entre 14 i 19 litres, segons la zona, i a Mollet, 17,2 litres.Les pluges també han comportat un creixement important de les rieres de Vallforners i de la Coma, a Cardedeu, i del riu Congost, a Granollers. També hi ha hagut alguns problemes per circular a les Franqueses o al passeig de la Ribera i a la ronda Nord, a Canovelles.
PROBLEMES AMB ELS TRENS
D'altra banda, la tempesta ha aturat tota la línia de rodalies entre Barcelona i Vic des d'un quart de cinc de la tarda per les afectacions que la pluja ha provocat a la infraestructura ferroviària. En concret, hi ha ahgut una avaria en la senyalització i problemes a la catenària. Els viatgers que van a les estacions situades entre les Franqueses i Vic arriben a Granollers a través de la línia de França i, des d'allà, segueixen el recorregut amb autocar. Per arribar a Granollers-Canovelles o Mollet-Santa Rosa, els passatgers han de fer servir també la línia de França fins a Granollers-Canovelles i Mollet-Sant Fost, respectivament. Des d'aquí, són traslladats en autobús fins a les estacions de destí. Per arribar a Parets, cal anar fins a l'estació de Sant Andreu-Arenal on es pot enllaçar amb els autobusos de Sagalés que fan cada 30 minuts el trajecte entre Barcelona i Parets. Els passatgers reben un bitllet integrat per poder fer el recorregut, segons informa Renfe.
A banda, el personal de Renfe ha informat als passatgers que s'havien quedat atrapats a l'interior dels combois que circulaven per la línia fins que han pogut ser traslladats amb autocars fins a les seves estacions de destí a partir d'una quart i cinc minuts de sis de la tarda.