14 de jul. 2008

L'ajuntament de Cardedeu va de compres...

L’Ajuntament de Cardedeu ha adquirit un radar mòbil per la Policia Local per tal de controlar la velocitat dels vehicles dins el casc urbà. Fins ara aquests controls es feien amb aparells cedits pel Servei Català de Trànsit a través d’un conveni de col·laboració, una situació que limitava de manera molt important l’actuació preventiva en els casos considerats més prioritaris, perillosos i freqüents, com són les entrades al casc urbà a altes velocitats.
Amb la compra d’aquest radar, un cinemòmetre làser portàtil, es fa realitat una de les demandes ciutadanes més insistents fetes a la Policia Local de Cardedeu: un control més exhaustiu de la velocitat de l’interior del casc urbà, especialment a les noves zones 30 creades per pacificar l’interior dels barris. Les característiques de l’aparell, que és perfectament visible i compta amb un trípode mòbil, accentuen la presa de consciència per part dels conductors i reforcen la vessant pedagògica que es pretén assolir.
Segons l’alcalde Joan Masferrer “aquesta serà una eina que permetrà garantir, encara més, una conducció responsable pels carrers de la nostra vila”. A més, afirma, “és una responsabilitat molt gran fer aquesta tasca preventiva per part de l’Ajuntament perquè, tot i que a vegades no en fem memòria, hi ha hagut accidents gravíssims als nostres carrers i la velocitat excessiva n’ha estat una de les causes principals”.

Des de la Prefectura de la Policia Local es valoren molt positivament les últimes dades de control de velocitat. Fent el mateix número de controls, durant aquest any 2008 hi ha hagut un descens de denúncies d’un 56% respecte el mateix període del 2007. Això demostra que s’ha aconseguit, amb bona nota, l’objectiu de reduir la velocitat a les entrades del municipi, i es confia que amb la posada en funcionament del nou radar mòbil s’aconsegueixi el mateix resultat al casc urbà i a les zones que han de gaudir de major protecció pels vianants i la resta d’usuaris de la via pública.
El nou radar, que té un cost de 29.950 euros, està previst que es posi en marxa en pocs dies.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Au!! A recaptar!! Estaria be col.locar-lo també a la carretera de Cànoves!!

Anònim ha dit...

Le rogaría al Ayuntamiento, que nos tapara esos baches que nos obliga a invadir el carril contrario, a riesgo de nuestra vida. Ese tramo pertenece al Ayuntamiento de Cardedeu y a sus vecinos,los que le pagan los impuestos y que van en tractores, y máquinas tremendas de campo.(Según el Ayuntamiento).
Lo más gracioso de todo esto, es que la ota vez que se lo solicité telefonicamente, conocí a una funcionaria que pasa cada día por encima de ellos y vive en Can Miret. ...Y, esos containers de basura que todo el que baja utiliza para dejar muebles,escombros.
Deberían colocarlos en el interior, delante del vecino que lo utilice y, no en la punta porque le va bien a los camiones de basura.
MAS SERVICIO AL TRIBUTARIO Y MENOS ANSIAS DE RECAUDACIÓN.