21 d’oct. 2008

Ja és públic...


Un grup de veïns dels carrers Matagalls i Turó de l'Home, a les Pungoles, han decidit presentar una demanda contra la concessió de la llicència mediambiental a la granja Ramos e Hijos, SL situada a l'extrem nord-est de l'urbanització. Segons els veïns es tracta d'una granja que havia estat inactiva des del 1998 i que el propietari va vendre als actuals ocupants el 2003, que van començar l'activitat avícola i ramadera el gener del 2004. Els veïns asseguren que des de la seva obertura han patit constantment "pudor de gallinassa, els excrements de les gallines, i un augment de mosques a l'estiu".
Els afectats han denunciat la situació tant al Departament de Medi Ambient com a l'Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor on afirmen que van ser rebuts per l'alcalde, Josep M. Llesuy. Segons els veïns, aquest es va comprometre a parlar amb els propietaris per reubicar la granja a un altre punt del municipi, allunyat de les zones habitades. La propietat, però, asseguren, no va acceptar les condicions i segons els veïns Llesuy va proposar com a alternativa canviar els usos de la granja aprofitant que el municipi està redactant el nou POUM, però "a la proposta d'avantpla que va presentar l'Ajuntament la finca continua com a agrícola i ramadera", assenyalen.
Però la decisió de portar la situació als tribunals ha vingut després que el Departament de Medi Ambient hagi informat favorablement a la concessió de la llicència mediambiental, incorporant mesures correctores de la situació actual de la granja, i que l'Ajuntament hagi hagut d'aprovar una resolució per concedir la llicència. "Hem presentat alolegacions molt documentades a la resolució i tirarem endavant el contenciós administratiu contra l'Ajuntament com a màxim responsable del lliurament de la llicència", afirmen els veïns. A més, assenyalen, la granja incompleix "la normativa urbanística municipal i d'emissions odorífiques". L'Entitat Urbanística té previst presentar el contenciós la setmana vinent.
Publicat a "L'Actualitat del baix Montseny"