10 de nov. 2008

La decisió judicial sobre el balneari de Samalús en la recta final....

Després de quatre anys de tràmits, el recurs judicial contra el Pla Urbanístic que permetria l’empresa Samalús Termal, SA fer un gran complex termal a Samalús enfila la recta final. La Sala del Contenciós Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha dictat una providència en què, entre altres coses, demana un informe tècnic sobre els valors naturals dels terrenys on es projecta el complex.
El despatx d’advocats Col·lectiu Ronda, representants de l’Associació per a un Samalús Sostenible, que va interposar el recurs, interpreta que aquest serà el darrer tràmit del tribunal abans de dictar sentència. També ho veu com un indici que la resolució pot ser favorable als seus plantejaments.Els magistrats de la Secció Tercera de la Sala del Contenciós Administratiu del TSJC demanen en la seva providència que un arquitecte superior emeti un informe que determini “si existeixen valors naturals, ambientals i paisatgístics o si existeixen les característiques d’un corredor biològic que facin necessària la classificació d’aquests sols com no urbanitzables, sense poder optar per una altra classificació”.
Els jutges també volen saber si els terrenys formen part d’un espai protegit i estan inclosos en la Xarxa Natura 2000, si el subministrament d’aigua està garantit i si els accessos al futur equipament estan degudament ordenats. El TSJC demana també que es concreti l’existència d’un informe d’impacte ambiental en la figura del planejament urbanístic aprovat que dóna cobertura a la construcció del futur balneari.
"El nou9"