16 de juny 2009

En la meva desesperació..

Adreço aquesta carta al Blog de Les Pungoles, amb l'intenció de fer saber la meva situació i experiència, que pot ser i podria arribar a ser, la de qualsevol que la llegeixi i visqui al meu costat o dos carrers més abaix o adalt. Sóc una veïna de Les Pungoles de 62 anys d'edat, resident a Barcelona, vidua, i amb 35 anys de propietat i estimació per la meva casa d'aquesta urbanització. Els meus fills, i alguns dels meus nets han disfrutat moltes vacances i caps de setmana, i s'han fet grans gaudint de l'entorn i possibilitats del nostre barri pungolero..........però senyors, el temps no perdona i m'he fet gran.
Els meus fills són urbanites i pares, i com molts dels joves actuals estan hipotecats, i encara que s'estimen tot això, ara per ara els hi ve massa gran..........i per mi ara també. Quines il.lusions tenia ficades i quins somnis em vaig fer en els meus 30 anys pensant en una continuitat i recolzament familiar que per llei de vida ara no ha arribat. Però, esperin, que ara ve el meu mal de cap.......Ja els he comentat que sóc vídua i que la meva pensió, ja es poden fer idea del que deixa de marge.......i Les Pungoles, si calia, era la salvació i recàmera pensionista del meu marit (en pau descansi) i la meva conforme ens anàvem fent grans. I arribat el moment, en la meva situació actual, de treure el rendiment esperat i sense tenir present la crisi actual em trobo penjant el cartell de EN VENDA i a esperar compradors..............i atenció a la meva sorpresa......algunes trucades, moltes agències i algun possible comprador més interesat que altres......fins el mes passat. Excuses i més excuses una rera l'altre i cap decidit, durant quasi dos anys. Finalment, i en plena desil.lusió continuada, uns compradors conevençuts, QUINA MERAVELLA! Son una familia jove que viu a Cardedeu en un pis, i volen una caseta amb jardí per millorar en qualitat de vida i la dels nens, i el preu els sembla prou ajustat (després de diverses baixades donada la crisi i la meva necessitat de vendre, amb un preu molt menor del quer haguéssim pensat mai). Tot rutlla correctament, encara que em comenten que l'estat dels carrers els preocupa una mica, ja que creuen que podria ser un problema i una inversió posterior a la compra. Jo els comento que hi han previstes unes obres i que (negociant una mica) ja els hi desconto 12000 euros en el preu en previsió de les mateixes, i ells contents. I quina és la meva decepció i actual desesperació, quan em venen els joves, 6 dies abans de signar, i em comenten que es tiren enrera i que finalment es compres una caseta a ALFOU, perquè han anat a l'Ajuntament de SANT ANTONI DE VILAMAJOR ha consultar la previsió de obres de asfaltat i clavegueram, i els técnics del mateix els diuen que això no serà possible i que no tenen intenció de intervindre de cap forma, i que així es quedarà fins que no ens ho paguem nosaltres.
I així estic ara mostrant-los la meva desesperació per tenir que pagar una inversió que vaig fer i disfrutar i que ara no puc reconvertir com vaig somiar per cobrir les meves necessitats de la darrera part de la meva vida, i que ha passat de ser la meva escapatòria estival de cap de setmana i de la meva jubil.lació, a ser la meva càrrega sense cap valor per ningú,i que només ensenya carrers, cablejat i voreres deteriorades, mentre ni els meus veïns, ni el meu ajuntament busquen una sol.lució al problema, que espero que ningú dels que ho llegeix ho tingui que viure mai.

per ASH


6 comentaris:

Anònim ha dit...

Benvolguda veïna,

Amb tot el respecte.
Un dels grans problemes d'aquest país és que la gent s'entestava i s'entesta en creure que el seu patrimoni inmobiliari (i la seva transmissió o cessió)els servirà com a pensió o com a suplement d'aquesta, greu error.

No només això, sinó que amb preus elevadíssims que pretenen que "algú" pagui puguin "viure tranquilament", la gent durant massa temps ha anat "pagant" per quelcom que no tenia possibilitats de satisfer i ha fixat preus exagerats per immobles que no els valen ni els valdran mai, aquesta especulació tard o d'hora passa factura, no és el primer ni el darrer cas. Qualsevol especulació va lligada a un risc, que VOSTÈ ha d'assumir.

Les coses no valen el que un vol sinó el que algú està disposat a pagar.

MOLTA SORT (la necessitarà)

Anònim ha dit...

La situació d'aquesta veina nostra pot arribar a ser la de molts nosaltres. Estem en un moment que la feina és per vendre una casa, pis, ect. però a més l'estat deplorable de Les Pungoles (havia estat una de les més maques de la zona) i l'inversió que hi cal fer per deixar-la en condicions fa encara tirar més enderrera possibles compradors.

Si haguessim fet ja les obres l'any 2000 o l'altra cop que més tard es va intentar!!! Quatre bretols amb males maneres i dubtosses actuacions van boicoteijar el prejecte i l'assemblea i hores d'ara encara estem igual!! Quasi deu anys perduts....Només m'agradaria que ells es trobessin algun dia en la situació d'aquesta veina....

Salva Bagunyà ha dit...

Es una llàstima que una colla de veïns per interesso malsans ens trenquessin la assemblea a on preteníem aprovar les obres, ara podeu anar al fantàstics gestors que tenim ara i agrair la gran tasca que han fet aquest dos últims darrers anys, 0 sobre 0, ara tindríem una urbanització correcte i ja recepcionada, amb l'increment de valor de les nostres propietats, i sense pagar el rebut de la entitat. Es trist però cada junta que fan el hi aproveu tot. Per que no dimiteixen????, potser l’Ajuntament tindria un problema i es posaria a fer quelcom.

Anònim ha dit...

....¿Que pasa, que el anónimo primero piensa regalar su casa?
¿Cómo se puede ser tan retórico, e insulso?
Simplemente te está indicando lo que te pasará a ti. Mucho me temo que eres del grupito recaudatorio.
Le puedes decir vecina, pero no Benvolguda.
¿Que has editado otra "Crisis Ninja" ?
....
Menudo Borde....

Señora, saldremos de todo ,pese al Ayuntamiento, y, a los que Intentaron,robarnos y arruinarnos.
No hay mal que dure 100 años.Ni este Ayuntamiento toda la vida.
!!!!ANIMO....!!!

Salva Bagunyà ha dit...

Aquest últim anònim que no sap on viu, aquesta Urbanització no esta recepcionada per culpa de la junta actual, si tan guai es que es anònim, el que te que fer es enterar se quin es el sitema de les Pungoles, i desprès no insultar a la gent ja que ha quedat ben retratat, l’Ajuntament "ni pincha ni corta". I menys amb la junta actual amb la que estant totalment enfrontats

Anònim ha dit...

Te aseguro,que ni te inmaginas,lo muchísimo que se de las Pungolas,(30 años).Por eso mismo Salva, el Gran Problema es uno...CUOTAS DE HACE 30 años.Mientras sigan aquí gente que no quiere que se toque ni un Euro para afrontar ninguna obra, estamos muertos.
Eso no quita que uno se haga el pedante, ante el gran problema de la pobre Sra.y, yo le diga... ¿Piensa regalar su casa porque el precio es elevadíssimo para su moralidad?
Persisto, en mis calificativos, nunca insultos SR. Salva.