13 de juny 2009

Saturació Escolar a Vilamajor

El Consell Escolar del CEIP Joan Casas de Sant Antoni de Vilamajor ha denunciat públicament la saturació del centre que en els últims quatre anys ha passat de 283 a 457 alumnes.

Els responsables del centre educatiu han explicat que per atendre la demanda de nous alumnes s'han vist obligats a suprimir el laboratori, l'aula de música i la biblioteca per crear noves aules ordinàries, i a més han de realitzar algunes classes amb grups reduïts a la sala de professors, al menjador i fins i tot als passadissos.

En els últims 4 anys el CEIP Joan Casas de Sant Antoni de Vilamajor gairebé ha duplicat el nombre d'alumnes matriculats, passant de 283 a 457, fet que ha motivat una saturació del centre i la reorganització d'alguns espais comuns en aules ordinàries.

La directora del centre, Dora Fernández ha explicat que en l'actualitat és un centre educatiu de dues línies però sense estar completat.

Fernández ha remarcat que tenen triplicats els nivells de P3 i de segon curs cosa que ha obligat al centre a ´´reorganitzar els espais´´, a suprimir ´´el laboratori i l'aula de música´´ per destinar-los a aules ordinàries i a ´´utilitzar el menjador i alguns passadissos´´ per impartir classes amb grups reduïts.

Al problema de saturació del centre cal sumar la negativa del departament d'Educació a iniciar les obres d'ampliació previstes per a l'any passat al·legant ´´errors tècnics´´ en el projecte d'ampliació presentat per l'Ajuntament.

Des del Consell Escolar no volen culpar a ningú sinó trobar una solució que agiliti l'ampliació d'aquest centre.

Dora Fernández ha destacat que l'any 2006 des del centre es va sol·licitar una ampliació al departament d'Educació i segons les previsions, havia d'iniciar-se a l'estiu del 2008.

La sorpresa per als responsables d'aquest CEIP va arribar el mes de maig passat quan després d'insistir al departament d'Educació sobre la situació de les obres, els va informar que els plans ´´no entren dins la normativa del departament´´ i per tant es ´´havia de fer un nou projecte d'ampliació´´, cosa que endarrereix l'actuació ´´dos cursos més´´.

El Consell Escolar del centre ha convocat per a dilluns que ve, una assemblea amb tots els pares i responsables del CEIP per informar-los de la situació i debatre si adopten alguna mesura o algun tipus d'acció reivindicativa. EFE

El 9nou


1 comentari:

Unknown ha dit...

si us plau, entreu i mireu com està el tema.

http://groups.google.es/group/vilamajor-ceip_joan_casas?hl=es

Una abraçada
CesC