5 de set. 2009

Bicicleta per kart

L’Associació per a la Defensa del Corredor-Montnegre i Baix Montseny ha decidit anul·lar la bicicletada que s’havia de fer aquest dissabte durant la festa major de Llinars després que l’Ajuntament decidís treure-la del programa d’actes festius perquè considera que es volia convertir en un acte polític en contra del projecte d’instal·lació del circuit de kàrting de Catalunya al municipi.En un comunicat emès aquest dimecres, l’Ajuntament, on té majoria absoluta ERC, diu que la bicicletada “ha d’ésser un acte de la festa major on els veïns i veïnes gaudeixin d’una activitat familiar on passejar i conèixer el nostre territori sense política i sense manipulacions. Les nombroses convocatòries d’entitats i partits polítics, la majoria dels quals no són de Llinars, volen fer d’aquesta activitat un acte polític. Pensem que això és enganyar la gent”.

L’Ajuntament va demanar als organitzadors que fessin l’acte fora de la festa major i, davant la resposta negativa, ha decidit treure l’acte del programa. A més, l’Ajuntament adverteix que “l’organització, així com totes les responsabilitats, corren a càrrec de la Coordinadora per a la Defensa del Montnegre-Corredor”.Aquest mateix dijous el president la coordinadora ha decidit que la bicicletada no es farà per motius de seguretat. “Al ser exclosa de la festa major, entenem que no hi haurà acompanyament policial ni sanitari i és un risc que per responsabilitat no es vol córrer”, diu en un comunicat. L’entitat rebutja que hagi polititzat l’acte i diu que totes les bicicletades –aquesta és la vuitena edició– “han estat respectuoses amb la diversitat d’opinions que pugui tenir la ciutadania” i que aquest any l’associació proposava donar a conèixer el connector biològic del pla del Morató que separa Cardedeu i Llinars, el paisatge agrari i forestal de l’entorn, els nous camins apareguts amb la construcció del TAV, els escenaris de l’anomenada batalla del Francès, durant la Guerra de la Independència i el camp d’aviació de la República. L’itinerari passava pels terrenys on es faria el kàrting. “Si ell no hagués intervingut, tot hauria transcorregut sense cap problema com cada any. Ara sí que s’ha polititzat l’acte, únicament i exclusivament perquè ell ho ha volgut”, diu la coordinadora referint-se a l’alcalde, Martí Pujol.

D’altra banda el govern municipal de Llinars ha decidit desconvocar el ple que s’havia d’haver fet aquest dijous a 2/4 de 9 del matí per resoldre les al·legacions presentades a la modificació puntual del pla general que havia de possibilitar la implantació del circuit.

El govern justifica la desconvocatòria perquè les converses mantingudes amb diferents departaments de la Generalitat “han posat en dubte la suficiència de la documentació que integra els expedients, la qual cosa podria afectar la validesa dels acords”, segons diu el comunicat oficial. La Plataforma Stop Kàrting diu que en el decret de desconvocatòria “hi ha un reconeixement implícit de les irregularitats denunciades” per la plataforma.

El 9nou