28 de set. 2009

Cardedeu registra una mitjana sis robatoris de bicicleta cada mes

Cinquanta denúncies per robatoris de bicicletes des que va començar l'any. La situació comença a preocupar a Cardedeu. Són gairebé sis robatoris al mes, tots amb fórmules similars: els lladres arriben en tren, roben en punts concrets i marxen el tren. L'Ajuntament fa descomptes en un nou cadenat.

Des del començament d’any, la Policia Local de Cardedeu ha acumulat 50 denúncies per robatoris de bicicletes. En tot el 2008, se’n van registrar 68, gairebé sis cada mes. Des que va començar l’estiu, l’actuació dels lladres s’ha intensificat. Segons la Policia Local, es tracta de bandes més o menys organitzades que acostumen a utilitzar un mateix modus operandi: arriben a Cardedeu en tren, roben les bicicletes de punts molt concrets i marxen novament en tren en pocs minuts. “Si se’ns comunica ràpidament a la policia, posem en marxa un dispositiu per intentar aturar els lladres abans que marxin en tren, però el que també fem és avisar les policies dels municipis veïns perquè estiguin alerta de les seves estacions. Així, la policia de les Franqueses va poder detenir fa poc temps els autors d’un dels robatoris comesos a Cardedeu”, explica el cap de la Policia Local de Cardedeu, Carles Griñó. Els punts on acostumen a robar les bicicletes són l’aparcament de l’estació de tren, el carrer Mare de Déu del Pilar i, sobretot, els instituts, ja que se n’acumulen moltes.

La Policia Local ha pogut recuperar un 25% de les bicicletes robades, tot i que la majoria de vegades no pertanyen a cap ciutadà de la localitat de Cardedeu, sinó a altres municipis. Els lladres, en un 90% de les ocasions, també són de municipis veïns. La preocupació per l’augment dels robatoris ha portat l’Ajuntament a subvencionar, dins de la Setmana per la Mobilitat, uns cadenats tipus U rígid per evitar robatoris. Són cadenats de ferro difícils de trencar i que es poden adquirir a cinc establiments comercials del poble. L’Ajuntament distribuirà fins a finals d’any un fulletó amb un xec de descompte de 10 euros que s’haurà de validar a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà.

Norma Levrero- El 9Nou