5 de set. 2009

El trenet de Cardedeu a La Roca

Si res no es torça, abans de finalitzar aquest 2009 un trenet turístic unirà Cardedeu amb la Roca Village, el cada dia més gran centre comercial situat al costat de l'AP-7. El municipi vallesà vol potenciar-se com a destí turístic familiar -destacant els seus elements modernistes- i estimular així l'economia local. I la Roca Village, paradís dels amants de l'outlet, necessita transportar els clients que arriben amb tren a l'estació de Renfe de Cardedeu. Per això, Ajuntament i centre comercial s'han posat d'acord per promoure a mitges aquest nou mitjà de transport, que funcionaria només en períodes festius –com les festes de Nadal- i en moments de màxima afluència de compradors, com els diumenges.

El trenet recolliria els compradors a l'estació de tren de Cardedeu i els portaria fins al centre comercial, passant pel camí particular de l'exclusiu golf Vilalba. En sentit contrari, el trenet duria els clients de la Roca Village fins a l'estació, però fent parada al centre de Cardedeu, a la plaça de l'Església. El recorregut exacte encara està en fase d'estudi, ja que el camí previst inicialment queda a tocar d'alguns forats del camp de golf, amb el perill que això pot comportar.

L'Ajuntament de Cardedeu -que busca acostar al municipi alguns dels 2,7 milions de visitants anuals que té la Roca Village- s'encarregaria de col·locar la senyalització de les parades i del recorregut. El centre comercial promocionaria la iniciativa i finançaria algunes activitats al centre de Cardedeu per aconseguir que els compradors s'interessin pel bonic municipi vallesà. El funcionament del trenet es finançaria amb els tiquets que haurien de pagar els seus usuaris.

A més, el trenet serviria per portar els veïns de Cardedeu amants de les marques de renom a les moltes botigues que hi ha al centre comercial. La Roca Village ja promociona CardedeuDe fet, l'oficina turística de la Roca Village ja reparteix díptics amb informació del municipi, i els gairebé 200 treballadors de les seves botigues i oficines tenen un llistat amb tota l'oferta de restauració de Cardedeu. Tot plegat s’emmarca també en la campanya endegada per la Roca Village per facilitar l'arribada de més clients; no fa pas massa que el centre comercial ha estrenat un servei d'autobús directe i diari que uneix el centre de Barcelona amb el poblet fictici de botigues de la Roca.

AraValles.cat

1 comentari:

Higini Herrero ha dit...

Nova versió del plànol de Vilamajor en xarxa:

http://higiniherrero.wordpress.com/2009/09/09/vilamajor-en-xarxa-0909-nova-versio-actualitzada/