28 de set. 2009

La Grip A comença l'escola a Vilamajor

L'institut Vilamajor, de Sant Pere, ha registrat aquests darrers dies entre 30 i 50 baixes d'alumnes al dia relacionades amb la grip nova. Les baixes van començar a donar-se fa un dues setmanes i, de seguida, es va comunicar a Salut i Educació. L'institut ha seguit fent classes amb normalitat.

L'IES Vilamajor, on estudien uns 300 alumnes de primer a quart d'ESO de Sant Pere i Sant Antoni, ha registrat aquests darrers dies entre trenta i cinquanta baixes diàries d'alumnes que es vinculen a la grip nova. El Departament de Salut ha confirmat a l'alcalde Josep Maria Llesuy (CiU) almenys quatre casos i, des del centre, han explicat a EL 9 NOU que les proves fetes a alguns alumnes han confirmat que es tractava de grip A.

Segons han explicat des del centre, en la majoria de casos, es tracta d'afectacions lleus que han impedit als alumnes anar un o dos dies a classe. El nombre de baixes varia segons el dia. Aquest dilluns, per exemple, n'hi ha hagut una trentena. El centre passa cada dia la llista dels escolars malalts als Departaments d'Educació i de Salut.

Els primers problemes es van detectar els dies 16 i 17 d'aquest mes. La incidència va ser més gran la setmana passada tot i que varia segons el dia.El mateix ha passat a una vintena d’escolars del CEIP Torre Roja del mateix municipi on hi ha hagut una vintena de baixes. “Vam saber que en aquestes dues darreres setmanes hi havia hagut molts alumnes de baixa a l’institut i ho vam preguntar”, explica Llesuy que està molest per la manca d'informació a l'Ajuntament. L’alcalde va demanar informació als responsables del centre aquest dijous passat i l’endemà va rebre trucades de responsables de la Delegació del Departament d’Educació al Vallès Oriental i al Maresme i del Departament de Salut per explicar-li la situació.

El 9nou