7 d’oct. 2009

Cardedeu impulsa una àrea comuna de taxi

L’Ajuntament de Cardedeu ha iniciat contactes amb municipis veïns per impulsar una àrea comuna de taxi. L’objectiu de la iniciativa és fomentar l’ús del taxi i del transport públic a la zona donant un millor servei als usuaris. A més, els taxistes veurien incrementades les seves possibilitats de treball, ja que de manera coordinada podrien agafar clients en aquesta àrea comuna sense veure restringida la seva zona d’actuació al terme municipal de procedència.
L’alcaldessa Calamanda Vila s’ha posat en contacte en les últimes setmanes amb representants municipals de la Roca del Vallès, Cànoves, Sant Pere de Vilamajor i Sant Antoni de Vilamajor que han mostrat interès en la proposta.


L’alcaldessa ha destacat que “amb aquesta iniciativa volem evitar que es produeixin situacions ridícules, com que un client hagi d’esperar molta estona per un servei de taxi mentre a pocs metres, però en un altre terme municipal, els taxistes estiguin avorrits a la parada. A més, també és possible que, depenent de la seva ubicació, al client li surti més econòmic demanar un taxi al municipi veí que no pas al propi”.

La creació d’aquestes àrees és una competència dels Ajuntaments que, sota la supervisió de la Generalitat, poden unificar els àmbits d’actuació dels seus taxistes per millorar el servei que es presta al ciutadans. En aquest sentit, a la mateixa comarca del Vallès Oriental ja hi ha altres experiències d’àrees comunes de transport en taxi com és la de Mollet-Parets-Martorelles que està funcionant a la perfecció.


Calamanda Vila ho té clar: “en la situació actual, amb la manca de recursos que tenim, o comencem a optimitzar i a compartir serveis entre els municipis veïns o no ens en sortirem” i demana als Ajuntaments interessats que “explorin fermament aquesta possibilitat de mancomunar el servei del taxi pel bé de l’interès col·lectiu”.


Web de l'Ajuntament de Cardedeu