23 d’oct. 2009

Dret a decidir per Cardedeu i Vilamajor!!!

La plataforma Cardedeu Decideix es va reunir el passat dimecres 14 d'octubre i va acordar celebrar la consulta el 13 de desembre i fer-ho amb la pregunta proposada per Decidim.cat. A més, les 50 persones que van participar a la trobada van aprovar tant el protocol organitzatiu del referèndum com el protocol electoral. La plataforma es tornarà a reunir aquest dimecres 21 d'octubre al Centre Cultural de Cardedeu per començar a treballar en comissions específiques de cara a l'organització de la consulta.També el passat dimecres14 d'octubre l'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor va aprovar per 10 vots a favor -5 de CiU, els 4 d'ERC i 1 d'Autèntics Independents de Vilamajor- i 1 en contra -el del PSC- una moció de suport a la consulta popular que convocarà pel proper dia 13 de desembre l'entitat Vilamajor Decideix, formada per diverses personalitats del camp social i associatiu de la localitat.

Sant Antoni de Vilamajor se suma així a la cinquantena de pobles de tot Catalunya que ja han decidit convocar aquesta consulta. Alguns d'aquests pobles són de la comarca: Caldes de Montbui, Cardedeu, Sant Celoni, Tagamanent, Vilanova del Vallès, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Pere de Vilamajor i Sant Feliu de Codines. Sant Pere també aposta pel 13 de desembreA Sant Pere de Vilamajor, el ple extraordinari de l'Ajuntament va aprovar aquest divendres una moció de suport a les consultes populars. Amb els vots a favor de 2 regidors de CiU, 2 d'ERC, 1 del Grup d'Independents de Sant Pere i 1 d'un regidor no adscrit, la moció va comptar només amb el rebuig del regidor d'Esports, Governació i Turisme, el socialista José Luis Yelo, i el de Joventut, Obres i Serveis i Promoció Econòmica, el popular Pere Curto. El text dona suport a la Coordinadora Independentista de la localitat -que es va presentar en societat aquest dissabte 17 d'octubre- per fer una consulta popular al municipi. Aquesta entitat pretén organitzar la jornada de votació el pròxim 13 de desembre.I a Llinars del Vallès, diversos veïns ja s'han reunit per tal de crear l'entitat Llinars Decideix, que s'encarregaria de l'organització del referèndum.

De moment, ja han decidit que la consulta no es farà fins al 2010. L'equip de govern del municipi, encapçalat per ERC, encara no s'ha posicionat sobre el tema.Pel que fa a Sant Celoni, el Ple de l'Ajuntament del passat dijous 8 d'octubre va aprovar, amb els vots favorables de la CUP i CiU (i els vots en contra del PSC), la moció consensuada per CiU, ERC i la CUP que dóna suport a la plataforma organitzadora de la consulta popular sobre la independència dels Països Catalans a Sant Celoni i la Batllòria. A més, el consistori celoní ofereix la infraestructura possible per a la realització de la consulta. La plataforma, que està formada per entitats, organitzacions, persones a títol individual i els grups de CiU, ERC i CUP, està treballant per poder fer la consulta abans que finalitzi l'any 2009. Durant la celebració de la castanyada, a les carpes de les entitats adherides, es podrà trobar informació sobre la plataforma així com la possibilitat d'adherir-s'hi.

AraValles.cat