20 de nov. 2009

Com s'ho estan currant tant ara....Sant Antoni puja les escombraries

L'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor ha hagut de celebrar un Ple extraordinari per modificar les taxes d'escombraries per al 2010 després que el Consorci de Residus del Vallès Oriental l'hagi informat que li retallava 20.000 euros en el retorn que s'havia de fer a l'Ajuntament. L'alcalde del municipi, Francesc Tella, ha expressat el seu malestar per aquest factor ja que considera que, malgrat els veïns estan fent una recollida selectiva "exemplar", amb tan sols un 5 per cent d'impropis en la fracció orgànica, a efectes pràctics no han obtingut cap benefici per la seva diligència.

Tella assenyala que davant d'aquesta situació no descarta "tirar endavant un pla B, i si hem de sortir del Consorci, sortirem". Tot i que l'increment serà tan sols d'entre 5 i 6 euros anuals per habitatge mitjà, l'alcalde considera injust haver d'aplicar aquesta mesura quan "se'ns va dir que qui fes bé la recollida es tindria en compte".

També ha assenyalat que en matèria de recollida d'escombraries el municipi està entorn als 120.000 euros de dèficit i que no s'entén com municipis d'una mateixa demarcació poden estar pagant, com passa, tarifes de recollida tan dispars.

L'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor va veure's obligat a convocar un Ple extraordinari d'emergència en conèixer la retallada que es faria des del Consorci. El Consistori no tenia previst fer cap Ple de modificació de taxes perquè ha decidit congelar-les totes.

Actualitat del Baix Montseny