24 de gen. 2010

Cardedeu tindrà un viver d’empreses tecnològiques

El Centre de Suport Empresarial i Tecnològic de Cardedeu (CSETC) serà una realitat a principis de l’any vinent. Aquest projecte per crear un viver d’empreses tecnològiques i un centre de formació en TIC’s rebrà el finançament necessari durant aquest 2010 perquè pugui estar operatiu durant el primer trimestre de 2011. Concretament, del cost total de 509.575 euros, 324.853 seràn subvencionats: 216.568 euros pel FEDER (Fons Europeu de Desenvolupament Regional) i 108.284 per la Diputació de Barcelona.


El viver d’empreses s’ubicarà a les actuals dependències de la Policia Local, darrera l’edifici de l’Ajuntament, i allotjarà emprenedors i microempreses de base tecnològica amb l’objectiu de donar-los suport i un espai necessari en les fases de naixement de l’empresa. L’equipament, de 340 m², tindrà 7 mòduls per allotjar empreses, sales polivalents de formació i promoció, i espais per al personal tècnic de suport. El públic objectiu del CSETC seran els emprenedors que basin el seu projecte en un ús intensiu de les tecnologies de la informació i la comunicació. A més de facilitar una ubicació on desenvolupar el seu projecte empresarial de forma temporal, el CSETC orientarà i assessorarà la persona emprenedora, oferirà formació, programarà activitats i organitzarà esdeveniments.


L’Ajuntament de Cardedeu preveu que el CSETC sigui gestionat per un consorci mixt format per agents públics i privats. Cal destacar que el projecte ha rebut el suport d’ajuntaments de municipis propers, i d’empreses, universitats i associacions com Telefónica, la Universitat Oberta de Catalunya, Pimec, Lana 2, el Col·legi Oficial d’Enginyers i Tècnics de Telecomunicacions de Catalunya, la Unió Empresarial Intersectorial, sindicats i entitats locals.
Per la regidora de Promoció Econòmica, Carme Mallorques, “la concessió de l’ajut per tirar endavant el projecte és una notícia excel·lent, ja que repercutirà en la creació de llocs de treball en un futur proper. El Centre de Suport Empresarial i Tecnològic serà una realitat d’aquí un any, i es convertirà en el bressol de futures empreses que generaran riquesa al municipi. El CSETC permetrà protegir el talent local perquè no es vegi obligat a marxar fora”.

En aquest sentit, l’alcaldessa Calamanda Vila, afegeix “ara ens toca començar a planificar els espais del municipi on aquestes empreses puguin tenir més recorregut. Hem de preveure que algunes d’aquestes empreses necessitin créixer i es puguin quedar a Cardedeu, per això de seguida ens posarem a treballar perquè, a mig termini, tinguem sòl industrial adequat a les seves necessitats”. Finalment l’alcaldessa també ha volgut destacar que “projectes com aquest, o el d’interconnectar tots els centres educatius amb fibra òptica, Cardedeu s’està posicionant indiscutiblement com un municipi de referència en l’àmbit de la formació i les noves tecnologies. És important que Cardedeu sigui conegut per la seva empenta i la seva determinació a l’hora d’impulsar projectes tecnològics i d’alt valor afegit com aquests”.
El projecte de Cardedeu és un dels 24 seleccionats d’entre els 75 que s’han presentat a la convocatòria de subvencions del FEDER de la província de Barcelona. Al Vallès Oriental només tres municipis han rebut subvenció del FEDER: Cardedeu, Granollers i Caldes de Montbui.