22 de febr. 2010

Viure a Les Pungoles entre setmana....

Pels que molt sovint consulteu com és la vida entre setmana i tot l'any a Les Pungoles, jo vull comentar la meva experiència personal i vital:Fa 28 anys, quan jo vaig arribar amb 5 anyets, les coses eren diferents i els recursos propers no eren com els d'ara, però cal dir que les coses han canviat amb el temps, i els serveis s'han multiplicat, i ara SI podem dir que els que vivim aquí "NO ESTAMOS SOLOS".


Pots rebre a la porta de casa, el correu, menjar, llet, pa amb una sola trucada, i com ho faries a la ciutat si ho volguessis. En tots els carrers, ara, tens veïns que viuen tot l'any (no com abans que érem 4 gats a tota l'urbanització), i a més, els de Can Miret, que no paren de passar, i són molts més residents, també ens fan companyia.
A primera vista l'urbanització entre setmana sembla poc vital, però res més allunyat de la realitat. Simplement la forma de vida és ben diferent que a la ciutat, i no és comparable el moviment de un carrer de un gran ciutat o un municipi. Cal prendre's la vida d'una altra manera. Si vols una botiga has d'anar al poble. Si vols un gimnàs, o t'ho montes a casa o pels tranquils i lliures carrers de l'urbanització, o has d'anar als nous gimnasos municipals de Cardedeu o Llinars (més que correctes i que no han d'envejar res als de Barcelona o rodalies).


Si vols passejar amb nens o sense nens, entre natura, bosc, paissatges i tranquilitat, res millor com Les Pungoles i els seus caminets rurals de l'entorn amb riera neta inclosa. Per fer esport que més et pot caldre (BTT,caminades,tenis, piscina municipal, futbol de cap de setmana (patxanguilles de pungoleros de tota la vida), i el que et montis tu a casa o al carrer). Barbacoes, pícnics i excursions a Vallforners i Montseny que no faltin, i les tens a un tir de pedra. Les bicis de muntanya són vitals per treure-li suc a la zona.
No dubteu que un vehicle (cotxe o moto) és imprescindible, és clar, però la vida té un altre ritme aquí. Amb un cotxe i pels camins interiors ho tens tot a la mà. Cardedeu té de tot i Granollers és a uns 20 minuts de casa. Vilamajor és més limitat però cobreix necessitats bàsiques. Jo he crescut aquí i no he trobat mai res a faltar. I lo millor és que pots aparcar devant de casa..........sense problemes!!! Hi han autobusos amb freqüència baixa per anar als pobles, però hi són. I a Cardedeu el tren és bastant puntual.Vigila molt amb la carretera de Cànoves, si pots utilitza els camins interiors, estan molt ben acondicionats, tenen un paissatge brutal, i no et ve d'un minut.
Els hiverns són molt freds i els estius calorosos, però res que una bomba de calor i fred no arregli. Al estiu les finestres obertes ajuden a ventilar la casa, tenim una piscina municipal enorme, i no hi han moltes mosques. Evita la calefacció de gas o gasoil, i si pots fica't energia solar fotovoltaica a casa, que a llarg plaç és amortitzable. No t'oblidis d'una bona cisterna d'aigua, i una llar de foc al menjador, que a sobre li dóna a tot un toc especial a la llar.
I quan surts al jardí, t'adones del privilegi d'una bombolla vital més gran que a les ciutats, on els veïns NO els tens massa aprop, i pots fer soroll amb els amics sopant un dia, tenir gos i plantar 30 arbres a casa, on els nens podran jugar a fer cabanes i xutar la pilota sense parar, i sense tenir que sortir al carrer si això et preocupa. I al vespre-nit podràs sortir al carrer amb un silenci tranquilitzador, mentre mires les estrelles i sens l'olor a gespa mullada.
La seguretat dóna respecte, però una bona alarma, una càmera i les portes ben tancades quan ets a dins, així com una bona llum per l'exterior de casa, t'eviten molts problemes. I quan més serem més ens ajudem. Oblida't de problemes amb veïns....algun calzes queda, però el tens més lluny i no està paret amb paret.
Pels urbanites ocasionals, Barcelona són 40 minuts i Granollers ja és una ciutat com deu mana. Cinemes, teatres, hospitals, mutues, i moltes botigues no falten a la capital del Vallès Oriental.


TDT, cobertura de vodafone sobretot, ADSL i els serveis bàsics, estan i són prou funcionals. Pocs problemes tindràs al respecte.


Potser caldria una botigueta de productes de primera necessitat i una cafeteria bucólica més aprop......però temps al temps!!!


Respecte a les escoles de les rodalies, destaquen per qualitat les públiques de Llinars i Cardedeu. Llinars com Institut sembla tenir més nivell. De Llars d'infants en trobaràs a tots els municipis i a 10 min de Les Pungoles. Com escoles privades de nivell, destaca el SEK, que recull i deixa els nens amb l'autocar a la mateixa urbanització.Per activitats extraescolars destaquen les hípiques que tenim a mig camí de Cardedeu, i diferents casals de Sant Antoni de Vilamajor i Cardedeu, així com l'escola de tenis de Jordi Plana que ara fa cursets a les pistes de tenis de Can Miret.Què més et pot caldre per viure bé a Les Pungoles???

6 comentaris:

オテモヤン ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Per respondre a la teva darrera pregunta diria que caldria el següent:
i) que treguessin els Il·lustres de Cardedeu el límit patètic de 30 Km/h de l'entrada i els contenidors d'escombreries que hi han en aquella entrada i que gairabé sempre están plens de basura i desperdicis (matalassos, arbres o branques de podes, basura,...) que algún molt Il·lustre també deixa allà
ii) que reconvertissin la Crta de Cànoves en una autovia sense haver de passar per Cardedeu, i que arribés fins a l'autopista,
iii) i sobretot que ens arreclessin la urbanització ja d'una vegada i sense fer més xapusses en l'asflat i en les voreres.

Fóra ja d'algunes conyes (però no totes les que he expossat), és cert que s'ha reduït molt en especial en els darrers 10 anys la qualitat i l'estat de conservació de Les Pungoles (actualment és ruinós i tercermundista), però vaja....ressignació?????? o no ¿?
Particularment no m'acontento encenent llumetes a casa per la nit, o una ximenea.....veient que tot lo demés se'n va anorris.
Em fa molta ràbia i no estic gens content, tot i que porto més de 3 dècades visquent aquí.

Anònim ha dit...

Estic molt d´acord amb aquest darrer comentari, i esmentar a la vegada que traguessin aquells cartells del restaurant Can Miret, que entre lo malamament i fastigós que es dina (aixó ja a part...), és el veure aquells cartells també tercermundistes!!!
Se´t van les ganes de tot!!!

Josep ha dit...

És que pel preu que publiciten, ¿què pots esperar d'allò?? A més a més, no se com pots tenir la sang freda d'anar a menjar aquell antre del Restaurant de Can Miret on can assassinar a un tipus, el van desquarterar i a sobre estava quan el van trobar descompost tot.......quin fàstic !!!!!!

Anònim ha dit...

...vaja...vaja...poc a poc ens anem enteran de " coses "...un assasinat a Les Pungoles ...un a Can Miret ...
En fí , per contestar al feliç veí de Les Pungoles i ademés de subscriure els comentaris anteriors...caldria afegir que si els cotxes d´alta i baixa gama que circulen pels nostros carrers recordessin que no estan al circuit de Montmeló...doncs semblaria més humà , menys estressant i menys perillós...

Fede (C/Puigmal) ha dit...

i que us espereu d´un redifici tan ruinós com el restaurant d Can Miret? ni els okupes ni els més desgraciats se´n van allà!!!