1 d’abr. 2010

Ja comença a girar la rotonda de Cardedeu


El govern català va aprovar aquest dimarts realitzar obres de millora en quatre carreteres a les comarques de Ponent, l'Alt Pirineu i Aran i l'Àmbit Metropolità, amb una inversió total d'11,4 milions d'euros. Una d'aquestes actuacions servirà per reordenar el trànsit i millorar la seguretat en l'encreuament entre la C-251 i la BV-5105, a Cardedeu. Aquesta actuació, amb un pressupost de 700.000 euros, consistirà en la construcció d'una rotonda. Les obres començaran aquesta primavera i tindran una durada prevista de nou mesos. Aquesta rotonda era una vella reivindicació de l'Ajuntament de Cardedeu, que s'havia queixat en diverses ocasions de la perillositat de l'encreuament, que suporta un elevat volum de trànsit.

La C-251, carretera de la xarxa local que comunica Cardedeu amb Granollers, registra un trànsit molt intens. A la sortida del nucli urbà en direcció a la capital del Vallès Oriental, la via creua amb la BV-5105, carretera també molt utilitzada ja que, al seu torn, permet arribar a la rotonda d'accés a l'autopista AP-7. Aquest encreuament està format per un carril central per als girs a l'esquerra situat a la C-251 i illetes per encaminar el trànsit sobre la BV-5105.

La rotonda que ara s'impulsa substituirà aquest encreuament, en forma de T, i permetrà millorar la canalització del flux de vehicles i la seguretat viària. El nou giratori tindrà 50 metres de diàmetre exterior, amb una calçada anular de 8 metres, voral exterior d'1,5 i interior de 0,5 metres. Els 1,5 metres exteriors de la illeta central seran trepitjables.

Donada la proximitat d'aquesta cruïlla amb la línia del ferrocarril, la construcció de la rotonda comportarà el desplaçament del traçat de la carretera C-251 en uns 250 metres i de la BV-5105 en uns 100 metres. Paral·lelament, es preveu renovar el paviment d'un tram de 230 metres de la C-251 en direcció al nucli urbà de Cardedeu. Els treballs es completaran amb els elements de drenatge, senyalització, col·locació de barreres de seguretat, enllumenat i plantacions.

ARAVALLES.CAT