14 de juny 2010

La Roca reclama solucions per reduir els accidents a la B-40

Els alcaldes de la Roca i Granollers coincideixen en la necessitat d'actuar en la carretera B-40, entre Granollers-la Roca i l'autopista de Mataró. La petició arriba uns dies després que es produís un accident mortal a la carretera.
L’accident mortal d’aquest diumenge a la B-40 –que enllaça la carretera de Granollers a la Roca amb l’autopista de Mataró– ha tornat a posar de manifest la perillositat d’aquest tram, que té un carril per cada sentit de circulació i on, en bona part del recorregut, està permès avançar. L’alcalde de la Roca, Rafael Ros (CiU), creu que “ens hem de plantejar solucions” per reduir la sinistralitat i millorar la mobilitat a la zona. “És un punt negre”, afirma Ros. En la topada frontal de la matinada de diumenge, va morir una veïna de Granollers de 47 anys. Van patir ferides greus sis persones i s’hi van veure implicats tres turismes.

Per l’alcalde Ros, “la C-60 no pot acabar dividida amb un carril; hauria de connectar directament amb l’AP-7”. És una “situació de provisionalitat que ja fa gairebé 15 anys que dura”. Fonts del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, recorden que en aquest tram es van fer millores i canvis de la senyalització vertical i horitzontal encaminades a incrementar la seguretat viària. També que la solució definitiva arribarà quan es desdobli la carretera dins del projecte per enllaçar la variant de Cardedeu amb la carretera Interpolar i donar continuïtat a la C-35 en paral·lel a l’AP-7. Tant Ros com l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral (PSC), diuen que cal esperar a conèixer les conclusions de l’atestat policial de diumenge per determinar si les característiques de la carretera hi han tingut relació i si les millores han estat suficients.

Mayoral demanarà als tècnics municipals una avaluació de la via.
L’alcalde de la Roca també reclama el desdoblament del tram est de la ronda de Granollers i posa el focus sobre els col·lapses que es produeixen a l’enllaç amb la C-1415 en sentit sud. Arriben fins al tronc central, “que tampoc té separadors entre els dos sentits”, recorda.