1 de juny 2010

Reforma de la carretera BV-5108: Síntesi de la Presentació


Ahir va tenir lloc la presentació publica del projecte de reforma de la Carretera BV 5108 de Cardedeu a Cànoves, a la que vam assistir a les 19 h, i vam extreure les següents conclusions interesants per nosaltres:

Dades actuals:

- Actualment la carretera té 5,5m de ample
- Per la sortida de Les Pungoles a aquesta carretera circulen 2000 cotxes/dia
- Per la de Ca l'Esmandia 1000 cotxes/dia

Dades projecte:

- L'bra costarà aproximadament 4,2 milions d'euros, i començarà en el 2011 i acabarà en el 2012-13
- Serà una carretara amb 3 rotondes. Una a cada KM (accés Les Pungoles i accés Ca l'Esmandia) i a la cruïlla final amb la Ctra de Samalús.
- Tindrà 6m d'ample, 3 per cada carril, i dos vorals d'1m.
- Tindrà carrils laterals a la Ctra. que recollirà els accesos actuals per reconduir-los a la rotonda més própera.
- Hi haurà il.luminació en la zona de les rotondes i es faran parades d'autobús a cada rotonda.

El projecte està en fase d'informació pública i ja s'estan negociant les expropiacions amb propietaris. Les Comunitats de Regants han mostrat desacords amb alguns punts del projecte i volen ser escoltats per tractar punts delicats del projecte que els afecten. Demanen una 4ª rotonda per l'accés de Can Miret (Massia) on surt maquinaria pesada.

6 comentaris:

Javier ha dit...

Una carretera rural amb poquissims accidents i de molta bellesa convertida en una via moderna i de caire ciutadá. Ho que demostra que molts dels que diuen anarse a viure a la natura ho que volem, en realitat, es trasladar a la seva nova residencia el taranná ciutadá.
Suposo que, darrera d´aquest projecte grandiós, vindrán altres consequencies per fer´ho rentable. Ara ja, a Les Pungoles i Can l´Esmamndía no podem dir que viuen abandonats al bell mig de la natura.

Anònim ha dit...

No és veritat que hi ha pocs accidents, és una de les carreteres més perillosses i aixi està catalogada.És un dels punts negres de Catalunya. En aquesta carretera hi ha mort molta gent i alguns eren de les Pungoles.

Javier ha dit...

Jo he pasat moltes vegades i mai he vist cap situació perillosa. Aixó si, n´hi ha alguns que van a corre cuita a molt més velocitat que la assenyalada, peró aixó succeeix a qualsevol carretera. Millor sería un control de radar móvil i estalviaríen molt millions d´euros.
Es possible que aquesta nova carretera sigui el primer pas per noves urbanitzacions, poligons industrials, revaloritzacions de terrenys i de les urbanitzacions existents. Bé, el negoci es el negoci. Un altre paisatge més sacrificat. Peró si els veins de les Pungoles i Can l´Esmandía van trobar interesant viure al bell mig de la natura i amb unes cuotes de silenci i puresa del aire. Ja podem anar.se despedint.

Anònim ha dit...

No crec que sigui per a tant com han dit aquí alguns !!
Ni es farà una autovía ni cap via ràpida. Segons el que es pot interpretar per ara s'incrementa en 1 metre l'amplada de la calçada, i es crearan vorals laterals. Ambdues de gran necessitat, inexistents i que faran millorar notablement la seguretat en aquetsa via, recordem la més perillosa de tot el Vallès Oriental i entre les 5 més perilloses de tot Catalunya. No obstant això, cal recordar que la seguretat sempre comença per un mateix i en ser conscient i responsable del que un porta entre mans.
Tot i així, dóno la benvinguda a aquest nou projecte de millora i rehabilitació on en els darrers 30 anys han mort tantíssimes persones que coneixíem i eren tan estimades.

Espero i desitjo plenament que per part dels ents públics amb les ajudes a les urbanitzacions promolgudes en el passat, o bé si no hi ha altre remei amb la iniciativa privada poguem presentar un projecte aquest cop per a rehabilitar la nostra Urbanització!.

Javier ha dit...

Des.de el moment que es van crear aquestes tres urbanitzacions: Can l´Esmandía, Les Pungoles i Can Miret la carretera de Cardedeu a Cánoves portava la necessitat d´aquesta reforma amb amplada i les rotondes. Es la consequencia de crear urbanitzacions al bell mig de la naturalesa, dels boscos i la montanya, que ho que era el objectiu primer,viure amb més qualitat, es manifesta incompatible amb les veritables necessitats del home/dona urbanitzat i motoritzat.

Algoritme ha dit...

En serio creus Javier, que la carretera només l'utilitzan els veïns de les urbanitzacions que esmentes?? I Mirador, i Faldes i Cànoves i Sant Antoni i els seus barris?? Tots han crescut i la ctra no ha fet de forma paral.lela. El risc és una suma de severitat i freqüencia....i la segona ha augmentat massa mentre que la primera no ha millorat. Cal fer-ho per tothom!!No culpis a les urbanitzacions perquè seria injust!!!