23 de juny 2010

Sant Pere, confirma el primer Pas Endevant, en el Ple del dijous, segons Actualitat del Baix Montseny

L'Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor va portar a Ple, dijous, amb aquesta edició ja tancada, la liquidació del pressupost de 2009. Segons l'alcalde del municipi, Josep Maria Llesuy, el tancament d'aquest any permetrà al Consistori evitar l'aplicació d'un Pla de Sanejament al municipi, que l'obligaria a demanar permisos constantment a Finances de la Generalitat, i aplicar, per contra, un Pla d'Estudi Econòmic, molt menys restrictiu en la gestió dels recursos municipals.Això ha estat possible, explica Llesuy, gràcies a la reducció d'un 45 per cent del dèficit que Sant Pere comptabilitzava el 2008 que, en xifres absolutes, suposa una disminució de més de 500.000 euros de dèficit municipal. De fet, a la mateixa sessió plenària d'ahir, dijous, ja es va portar a aprovació un Pla Econòmic Financer.Al Ple també es va portar a aprovació l'inici d'un conveni administratiu per la recepció del servei d'aigua de Refugis del Montseny. Amb aquesta mesura, la instal·lació del servei anirà a càrrec del Consistori mentre que, del manteniment, se n'hauran d'ocupar els veïns.
A finals de març, l'Ajuntament va signar un conveni amb l'Associació de Veïns de Refugis per iniciar un procés de regularització i millora del sector en tres àmbits: la determinació del règim jurídic un cop feta la desclassificació urbanística prevista al POUM, una la solució definitiva del subministrament d'aigua, aspecte portat ahir al Ple, i la determinació de la fórmula jurídica que permeti al propietaris l'administració dels seus interessos amb la constitució d'una pedania.
L'inici d'un expedient administratiu per canviar el sistema d'actuació urbanística de compensació a cooperació a les Pungoles va ser un altre dels temes tractats. Llesuy remarca que d'aquesta manera es tira endavant el conveni signat l'any passat amb l'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor per fer efectiva la fórmula de cooperació que exigien els veïns i que permetrà que es puguin fer a les Pungoles actuacions que en un futur en permetin la seva recepció.
Finalment, responent als compromisos requerits per l'Associació de Veïns de Sant Pere, l'alcalde va oficialitzar al Ple el compromís de no enderrocar l'edifici del local social la Fàbrica, de corroborar que el Planejament General classificarà l'espai com a zona d'ús públic i a fer, si és possible econòmicament, una reforma de l'espai per a dedicar-lo a altres usos. A la sessió es va debatre la creació i modificació de fitxers de dades de caràcter personal i l'aplicació de mesures de reducció del dèficit públic.