3 de jul. 2010

Can Vila, Can Ram i Vallserena faran una manifestació a Sant Antoni

Les associacions de veïns la Pinya de Can Vila, de Vallserena i de Can Ram han convocat per aquest diumenge, 4 de juliol, a dos quarts de 12 del migdia, una manifestació per reclamar l'eixamplament del camí de la Farinera. La protesta començarà al carrer França i farà un recorregut pels carrers de la població fins a acabar a la plaça de la Vila. Els veïns volen aprofitar que se celebra el mercat setmanal per donar més relleu a la manifestació col·lapsant el centre de la vila, tal i com es va fer el passat 13 de juny, data en què més de 100 afectats i una cinquantena de vehicles van protestar, ja, contra el tancament del camí de la Farinera per les obres.

Els veïns assenyalen que després de les obres fetes al tram per part de l'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor "ens han canviat quasi tot l'itinerari" però no s'ha ampliat la calçada tal i com vénen reclamant des de fa més de 10 anys. Les associacions assenyalen que a les assemblees veïnals sempre es convida a representants de Sant Pere i Sant Antoni per exposar-los aquesta situació però malgrat, afirmen, l'Ajuntament de Sant Pere "sempre ve, Sant Antoni algunes vegades envia un representant i a les últimes vegades no ve ningú".

Els veïns manifesten que són 2740 els veïns de Sant Pere de Vilamajor i 100 habitatges de Sant Antoni els que han de passar a diari per "aquest embut de la Farinera". Remarquen, a més, que al POUM de Sant Antoni de Vilamajor, on està situada l'antiga fàbrica de tints, preveu fer cases aparellades i pisos de protecció oficial. Assenyalen que, malgrat no tenir-hi res en contra, tots els vehicles de la zona hauran d'utilitzar l'entrada de Can Vila, sense que s'incorporin alternatives al projecte.

Per aquest motiu, les associacions de veïns afectades han decidit convocar una manifestació cada sis mesos "fins que l'alcalde comenci a fer els primers passos per fer les obres pertintents". "Si ell comença", conclouen, "nosaltres tindrem una mica més de paciència, però l'anirem controlant perquè no ens prengui més el pèl".