30 d’ag. 2010

Cardedeu reclama incorporar una quarta rotonda al projecte de reforma de la carretera de Cànoves

L'Ajuntament de Cardedeu considera "coix" el projecte de renovació integral de la carretera de Cànoves, la BV-5108 i veu imprescindible "que el projecte contempli la construcció d'una quarta rotonda a la cruïlla de la masia de Can Miret". Una petició que quedarà recollida a les al·legacions que el govern municipal presentarà en els propers dies a la Diputació de Barcelona, responsable de la redacció del projecte.

Calamanda Vila, alcaldessa de Cardedeu, assegura que "si el projecte no s'esmena en aquest punt podem tenir problemes greus de seguretat" per l'elevada freqüència de pas de tractors i maquinària pesant "que pot posar en risc a la resta d'usuaris". Així ho comparteixen, assegura, els tècnics municipals, els responsables de via pública i els policials de Cardedeu i, per aquest motiu, afegeix, l'Ajuntament no vol "assumir la responsabilitat de no haver denunciat aquesta mancança en el moment que pertocava". Aquesta quarta rotonda, explica Vila, s'ha demanat reiteradament a les reunions prèvies a la redacció del projecte "i ara ho fem formalment mitjançant les al·legacions".

L'alcaldessa de Cardedeu està convençuda que "la Diputació atendrà aquesta i la majoria d'al·legacions que rebi vist el clima de col·laboració que hi ha entre les dues administracions i els mateixos propietaris afectats" i més quan aquestes estan orientades, explica, "a millorar i perfeccionar aquest projecte". Vila es va reunir dijous de la setmana passada amb els propietaris afectats per exposar-los el sentit de les al·legacions municipals.

Al marge de la rotonda, l'Ajuntament també demana replantejaments en aspectes com l'enjardinament de la zona per evitar, en el futur, costos derivats en manteniment.

Durant la trobada Vila es va posar a disposició dels afectats per canalitzar la resta d'aportacions que vulguin incorporar aquests al projecte. En aquest sentit, n'ha confirmat ja la presentació d'una trentena entre les que destaca la demanda de crear una comissió mixta de seguiment on hi participin la Diputació, els ajuntaments de Cardedeu i Cànoves, l'empresa que resulti adjudicatària del projecte i els propietaris afectats per l'execució de les obres.

L'actuació que preveu la Diputació de Barcelona a la BV-5108 entre Cardedeu i Cànoves i Samalús suposarà una inversió de 4.122.846,46 euros en unes obres que es preveu que comencin a finals de 2011 i tinguin una durada aproximada de 2 anys. Aquestes es concentraran en el tram de 3 quilòmetres que va des de la rotonda de la plaça de la Porta Oberta a Cardedeu fins la intersecció amb la carretera BP-5107.

La carretera s'eixamplarà a 6 metres en dos carrils de 3 metres amb dos vorals laterals addicionals d'un metre i contempla la construcció de tres rotondes per millorar les interseccions d'accés a les poblacions de Pungoles i Ca l'Esmandia i la intersecció amb la carretera de Cànoves.

Segons estudis del RACC, la BV-5108 entre Cardedeu i Cànoves i Samalús és una de les més perilloses de Catalunya i pertany als 10 trams de la xarxa vial catalana amb més risc d'accidentalitat.

2 comentaris:

Per SPectiVa ha dit...

Felicitats per les 70.000 connexions!

I per la vostra tenacitat.

Pungoles Opina ha dit...

Moltes gràcies Per SPectiva i gràcies als nostres seguidors per fer possible aquestes 70000 visites!!!