27 de set. 2010

Cardedeu crea un registre de bicicletes per defensar-se dels robatoris

L'Ajuntament de Cardedeu crearà un registre gratuït de bicicletes gestionat per la policia local. L'objectiu d'aquesta iniciativa, que s'iniciarà el proper 15 d'octubre, es basa en dissuadir els possibles lladres i facilitar les bicicletes recuperades. El registre es durà a terme degut a la proliferació dels furts que s'han anat donant en els darrers temps en el municipi, fet que ha empès al consistori a 'buscar mesures imaginatives' com afirma l'alcaldessa Calamanda Vila. La cap del consistori ha volgut destacar també que aquesta iniciativa 'no s’hauria pogut tirar endavant sense la complicitat dels establiments comercials que venen bicicletes i recanvis, i que ens ajudaran a fer-ne difusió entre els seus clients.
La iniciativa s'ha presentat aquest dimarts coincidint amb la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. Per acollir-s’hi només caldrà personar-se a les dependències de la Policia Local qualsevol dia de dilluns a divendres (no festius) de 9 a 21 h amb la bicicleta que es vulgui registrar. Caldrà presentar obligatòriament el DNI i, opcionalment, qualsevol document que acrediti la propietat d’aquella bicicleta. Un cop registrada, la Policia lliurarà un adhesiu identificatiu del registre per enganxar en un lloc visible de la bicicleta.

La campanya de registre de bicicletes compta amb el recolzament dels establiments de Cardedeu que venen bicis i els seus accessoris. En aquest sentit, l’Ajuntament i els comerços adherits a la campanya distribuiran un díptic informatiu a totes les cases amb les característiques del registre i amb diversos consells de seguretat i ús de la bicicleta. L’alcaldessa ha volgut destacar que “aquesta iniciativa no s’hauria pogut tirar endavant sense la complicitat dels establiments comercials que venen bicicletes i recanvis, i que ens ajudaran a fer-ne difusió entre els seus clients. Cal agrair aquest suport que hem rebut.

A Cardedeu es denuncia el robatori d’unes 70 bicicletes l’any, de les quals se’n recuperen un 25%. Tot i això, algunes de les bicis no són del municipi i es desconeix de qui són o d’on provenen.

Publicat per Aravalles.cat