15 d’oct. 2010

24 d'Octubre BICICLETADA I MÉS per parar el karting de Llinars!!


Com el Vallès no hi ha res!

Reivindica la seva conservació participant en la manifestació BICICLETADA I MÉS del 24 d’octubre!

La Plataforma Stop Kàrting Llinars us convida a participar en la manifestació BICICLETADA I MÉS del diumenge 24 d’octubre, per manifestar el rebuig a la implantació d’un projecte de circuit internacional de kàrting (fomentat i recolzat per l’equip de govern de Llinars del vallès, governat per ERC i GipLL) en el connector biològic del Pla del Morató a Llinars del Vallès, a tocar de Cardedeu i molt a prop del barri de Sant Julià d’Alfou (Sant Antoni de Vilamajor). Els motius de rebuig són diversos:

· És immoral que en el moment actual de greu crisi econòmica que patim, aquest projecte gaudeixi d’una subvenció a fons perdut de 1.800.000€ per part de la Secretaria General d’Esports de la Generalitat (governada per ERC) i d’un crèdit tou de 2.000.000€ per part de l’Institut Català de Finances de la Generalitat.

· És una desconsideració envers la ciutadania mancada d’equipaments bàsics que el circuit de kàrting (elitista i per a una minoria) es consideri d’interès públic i gaudeixi de totes les prerrogatives de l’administració.

· És un despropòsit democràtic la tramitació administrativa exprés d’aquest projecte, rècord a Catalunya, en detriment d’altres que sí que són d’interès públic.

· És irresponsable defensar des de l’administració pública local (ERC i GipLL) i autonòmica (PSC, ERC i ICV) un projecte privat que tindrà greus impactes en la població (acústics, de contaminació, de mobilitat, etc.) i en el medi ambient (desaparició d’un connector biològic i pèrdua de biodiversitat).

Amb la BICICLETADA I MÉS també volem donar a conèixer la vàlua paisatgística del nostre territori, sigui en bicicleta o passejant.

Ho farem primerament concentrant-nos en els pobles de Cardedeu i de Sant Antoni de Vilamajor per pedalar tots junts fins a Llinars del Vallès. Aquest trajecte més ràpid ens ajudarà a entendre l’orografia típica del Vallès: planes i petits turons. Així com reivindicar també que la mobilitat entre els nostres pobles ha de tenir en compte la bicicleta.

Un cop a Llinars, donarem la benvinguda amb uns parlaments a la gent que també vingui d’altres municipis més llunyans i iniciarem el recorregut d’aproximació a l’indret amenaçat pel circuit de kàrting. Ho farem en bicicleta al llarg del riu Mogent per observar de lluny l’impacte visual i paisatgístic que suposarà aquest circuit. També reflexionarem sobre la política d’infraestructures en el corredor del Montnegre: l’AP7, la Variant, les obres de la nova canalització de les aigües d’ATLL, l’AVE, totes apilonades i sense un projecte comú d’impacte ambiental. I també caminant seguint la carretera.

Passarem per l’indret amenaçat, des del qual gaudirem de la riquesa paisatgística del Vallès: una mirada de 360 graus amb vistes al Corredor-Montnegre, Sant Llorenç de Munt i el Montseny, protagonistes del paisatge i de la nostra memòria històrica.

Descobrirem un antic camp d’aviació de la República i veurem antics refugis de la Guerra Civil, per finalment enfilar cap a l’església d’Alfou, on us convidem a gaudir d’un dinar de carmanyola per reposar i donar-nos temps per establir vincles territorials i fer xarxa amb totes les persones preocupades per la preservació del nostre paisatge i de la memòria com a poble.

VINE I AJUDA’NS , JA SIGUI EN BICICLETA O PASSEJANT!

Plataforma STOP KARTING