28 d’oct. 2010

Cardedeu completa el desplegament de la Policia de Proximitat


La Policia de Proximitat de Cardedeu ja serà ja una realitat del tot activa a partir del proper dia 2 de novembre. El passat dimarts es va celebrar l'acte de presentació del servei als barris del Centre i La Riera, acte que va tenir lloc al local de l’Associació de Veïns del Centre de la Vila. La unitat de proximitat està coordinada per un caporal especialitzat i treballa cada dia laborable de 10 a 13.30h i de 16.30 a les 20 h, excepte els mesos de juliol i agost; es desplaça a peu o en bicicleta i, segons dades de la Policia Local, cada agent recorre uns 2.000 quilòmetres anuals, aproximadament.
Ahirt dimarts, durant l’acte de presentació del servei als barris del Centre i La Riera, celebrat al local de l’Associació de Veïns del Centre de la Vila, l’alcaldessa de Cardedeu, Calamanda Vila, va explicar que 'els agents de proximitat treballen sempre en el mateix barri i fan una tasca preventiva i pedagògica, molt propera a les persones'. Aquest projecte policial, tal com va subratllar l'alcaldessa, s’emmarca dins el projecte global que el govern municipal ha traçat per mantenir l’esperit de poble malgrat el creixement del municipi.

D'altra banda, el regidor de Governació, Pere Freixas, va manifestar que 'ots els agents de la Policia de Cardedeu 'són agents de proximitat, malgrat que només alguns donin aquest servei, ja que tots tenen inculcat aquesta vocació de servei i atenció a les persones'. Freixas va voler aprofitar l’oportunitat per agrair públicament l’esforç i la dedicació de tots els membres del cos que estan al darrera de totes les actuacions policials que es fan a Cardedeu.

Finalment, l’inspector de la Policia Local, Carles Grinyó, va explicar que els barris de la zona nord de Cardedeu (Can Montells, Can Canyes i Dominics) es cobriran amb unitats motoritzades, ja que tant per la seva densitat de població com per la baixa concentració d’equipaments i de vida comercial, requereixen d’una assistència policial més a mida, que no es pot donar a peu o en bicicleta com a la resta del municipi.