16 de des. 2010

Comença el rodatge del curtmetratge "Invisibles" amb les localitzacions a Sant Antoni de Vilamajor

El cap de setmana passat va començar el rodatge a Sant Antoni de Vilamajor d'algunes de les escenes més complexes del curtmetratge 'Invisibles', dirigit pel director local Xavier Cruzado. Després d'aquestes primeres escenes, l'equip de Makeyourselffive films (MY5films) ha dedicat els dies del pont de la Puríssima a concentrar-se en quatre dies de rodatge de les localitzacions de Barcelona que acabaran aquest cap de setmana.

Segons MY5films, en els dos primers dies es van arribar a enregistrar fins a 70 plans en un total de 22 hores. En acabar el curtmetratge, l'equip tècnic de 20 persones amb 9 actors, haurà rodat a 8 localitzacions diferents, entre Sant Antoni de Vilamajor i Barcelona. A la cinta hi participen, entre altres, l'actriu també vilamajorenca Montse Alcalá, acompanyada de l'actor barceloní Sergi Albert i el madrileny Francisco Urtiaga.

El curtmetratge dirigit per Cruzado se centra en una història basada en fets reals amb un guió escrit pel mateix director i la guionista madrilenya Rosa Cabrera que narra una història molt actual sobre la cobdícia de l'ésser humà i com els diners es superposen davant els drets humans a partir dels fets protagonitzats per un conegut laboratori farmacèutic que practicava assajos clínics il·legals a l'Àfrica. La història se centra en la vida d'Ajani, un nen orfe que viu en un món oblidat i ple de cobdícia que es veurà involucrat en la força d'un capellà que pretén canviar tot el que l'envolta. Helena Gabarró, interpretada per Montse Alcalà, serà un dels personatges més forts de la trama, i representarà una advocada decidida a carregar de drama i tensió el curtmetratge.

El passat mes d'octubre, MY5films va organitzar a Sant Antoni de Vilamajor, un càsting per escollir al nen protagonista del curtmetratge en un esdeveniment que va comptar amb el recolzament de l'Ajuntament i els centres educatius del municipi. En total es van arribar a presentar fins a 30 participants al càsting, en el que es buscava nens i nenes d'uns 8 anys de raça negra, adults d'uns 30 i 50 anys de raça negra i adults europeus de 18, 30 i 50 anys per encarnar alguns dels personatges que apareixeran en aquest primer projecte que impulsa Xavier Cruzado com a director.

La voluntat de la productora és presentar el treball resultant d'aquests dies a diversos festivals cinematogràfics.