3 de gen. 2011

Cardedeu, segon municipi català que s'acull a la xarxa 'Tercer Lloc' per oferir espais wifi de treball

L'Ajuntament de Cardedeu va signar dimarts un conveni de col·laboració amb el Centre d'Innovació en Productivitat de Microsoft per incorporar-se a la xarxa 'Tercer Lloc' una xarxa de localització d'espais públics on treballar amb ordinadors o dispositius portàtils. En aquest sentit, l'alcaldessa de Cardedeu ha assegurat que "l'aposta per la flexibilitat a l'hora de treballar és indiscutible" ja que, assenyala "està demostrat que fa al treballador més productiu i a l'hora més feliç, ja que aprofita més el temps i pot dedicar-ne més a la família".

Es qualifiquen de 'tercers llocs' els espais públics d'un poble o ciutat on un treballador que faci part de la seva feina a distància pugui tenir accés a unes condicions mínimes de treball com un lloc per seure, una taula, un endoll, ambient de silenci, i cobertura wifi per connectar-se a Internet. En total Cardedeu compta amb 21 espais que compleixen aquests requisits i que es poden consultar a www.tercerlloc.cat. Es tracta tant d'equipaments municipals com d'establi- ments privats que ofereixen servei wifi. S'acompanyen d'una fitxa descriptiva de les seves característiques i un plànol per situar-los al municipi. Els mateixos usuaris, a més dels propietaris o gestors d'aquests espais, poden donar d'altre altres punts amb les mateixes característiques per ampliar l'oferta.

Segons l'Ajuntament, aquest acord també servirà de base per futures col·laboracions amb el Centre de Suport Empresarial i Tecnològic de Cardedeu, el viver d'empreses, amb el que MIC Productivity ja ha manifestat la seva voluntat de destinar recursos en la seva posada en marxa. S'hi implicarà també organitzant jornades de treball entre les empreses locals per fomentar la interrelació i donar a conèixer les accions que poden implantar als negocis per millorar la productivitat. En aquest sentit, Vila ha assenyalat que la signatura del conveni "suposa encetar una relació que serà molt profitosa i duradora, ja que a partir d'avui comptem amb un aliat especialista en fer que les empreses funcionin, i això és pràcticament impagable".

El director general del MIC Productivity, Albert Esplugas, va refermar les paraules de l'alcaldessa assegurant que el conveni rubricat "ha de permetre apropar el valor de les TIC a les empreses i professionals de Cardedeu per ajudar-los de forma concreta i pràctica a estalviar despeses i a incrementar la seva productivitat i competitivitat". Esplugas va destacar que "la incorporació de Cardedeu al Tercer Lloc és un pas decidit de l'Ajuntament cap a nous models productius".