19 de febr. 2011

5 idees per invertir pocs diners i rentar la cara de la casa que vull llogar


Quan volem llogar una casa de Les Pungoles, perquè la seva venta no es factible ni rentable, se'ns plantegen dos interrogants: com llogaré la casa, que em fa mal a la vista? i per altra banda, ¿com em gasto diners de forma rentable i amortitzable en arreglar la casa que vull llogar ".

El que és clar és que cal una petita inversió per poder treure rentabilitat a curt plaç. Es pot trobar una solució de compromís duent a terme arranjaments no massa costosos, que canviaran totalment l'aspecte de l'habitatge. Aquí van alguns:

- Pinta les rajoles del bany
Un dels indicadors més clars que fa molts anys que el pis ha deixat d'estar al dia, són les rajoles del bany. Poden pintar amb pintures especials, previ massillat de les superfícies per evitar que es notin les juntes. No és una solució definitiva, però si es pinta a to amb els sanitaris, que probablement ni tan sols seran blancs, podem aconseguir un resultat molt decent.

- Renova l'ampit de la cuina
El mateix passa amb la cuina: si tens la sort que l'únic problema de les parets és una sanefa passada de moda, pots cobrir-la amb un llistó de fusta o DM per pintar, a joc amb els armaris (n'hi ha en qualsevol magatzem de bricolatge). En l'ampit, és a dir, en el buit entre el sobre i els armaris de sobre, una altra solució és cobrir l'espai amb una xapa de fer inoxidable o cristall opac, el que modernitzarà aquesta zona evitant el desordre visual de rajoles, sanefa i taulell cadascun d'un color.
Si, per contra, les rajoles amb motiu s'alternen amb els llisos per tota la paret, no hi ha més solució que empaperar o submergir en la seva estètica afegint complements com llums de sostre, taula i cadires d'acord amb aquesta.

- Canvia els tiradors de portes i armaris
Els tiradors són un altre d'aquests detalls determinants en l'estètica del conjunt. Canvia els dels armaris i mobles de la cuina per altres més actuals, en metall o fusta, depenent de l'estil general de la casa i notaràs la diferència. Tingues present que els nous hauran de ser més llargs que els existents i enganxats a la porta, per evitar que es vegin els orificis dels cargols anteriors, tret que hi hagués poms, en aquest cas només caldrà fer un forat més i podràs triar el model que vulguis.
Si t'animes i canvies també les manetes de les portes de les habitacions, el resultat serà més notable, però és un arranjament més car.

- Pinta!
No em cansaré de repetir el fàcil que és canviar radicalment l'aspecte d'un habitatge simplement amb la pintura, encara si la base es queda com està, per exemple en el cas que hi hagi gotejat a les parets, ja que retirar és una tasca força més àrdua.

- Vesteix les finestres
Unes cortines o estors bé elegits en funció de l'estil que vulguem adoptar, gairebé vesteixen per si sols l'habitació. Els trobem molt econòmics, ja confeccionats en mesures estàndard en grans magatzems, el que ens dóna l'avantatge que probablement si ens mudem, puguem aprofitar en un altre habitatge.

Millor encara si són de teles fines que permetin tenir sempre la finestra tapada, per a cobrir eventuals fusteries poc afortunades.Podem arrodonir l'acabat amb caigudes als costats, de teles més vistoses o amb barres decoratives.

- Cobreix el sòl
Aquest acord pot ser el més car, però potser valgui la pena si penses estar alguns anys a l'habitatge. Podem cobrir completament amb parquet flotant sintètic, rajoles de vinil o moqueta de fibres vegetals, en tots els casos hi ha models bastant econòmics, encara que el cost total dependrà del gran que sigui el pis. Una altra opció és cobrir grans zones, amb estores de fibres, per exemple, que més endavant puguem portar quan ens anem.

El que és clar és que cal evitar deixar cotxes abandonats i altres trastos inservibles a la casa a llogar o en el carrer, pel bé del nouvingut al pis, del entorn i dels demés veïns del voltant.

1 comentari:

Nicolau Balanya ha dit...

Un article genial.....bones idees