28 de març 2011

La carretera de Cànoves tindrà una quarta rotonda


La Diputació de Barcelona ha acceptat les principals al·legacions presentades per l'Ajuntament de Cardedeu i ha incorporat la construcció d'una quarta rotonda al projecte de millora integral de la carretera de Cànoves (BV-5108).
Aquesta quarta rotonda, que estarà situada a l'altura de la masia de can Miret, permetrà millorar la fluïdesa i la seguretat d'una zona molt transitada per vehicles agrícoles, i havia estat demanada tant per l'Ajuntament com pels propietaris afectats i els usuaris de la via.
L'alcaldessa, Calamanda Vila, ha celebrat que "la Diputació hagi acceptat la nostra proposta de reduir costos en aspectes estètics i invertir-los en millorar la seguretat i la mobilitat", i ha afegit, que "tots els canvis que recull el projecte definitiu faran que podem disposar d'una carretera com cal".
Aquesta rotonda se suma a les tres ja projectades i que es construiran a les interseccions que donen accés a les urbanitzacions de les Pungoles i Ca l'Esmandia, així com al punt on es troba amb la BP-5107.
La remodelació total de la carretera de Cànoves inclou el tram comprès entre la rotonda de la plaça de la Porta oberta de Cardedeu i la intersecció amb la carretera de Cànoves a Sant Antoni de Vilamajor (BP-5107). A més de les rotondes, el projecte definitiu contempla l'ampliació de la calçada fins a 7 metres, l'adequació dels revolts per fer-los més segurs, la millora de les proteccions i la senyalització, i la integració ambiental.
Segons les previsions de la Diputació de Barcelona, que finança íntegrament la remodelació del vial, les obres duraran un any i començaran durant la segona meitat de 2011 amb un cost de 4,4 milions d'euros.
Les persones interessades en consultar el projecte de millora integral de la carretera de Cànoves poden adreçar-se a l'OAC o a la biblioteca i demanar-ne una còpia.

Publicat a la web de l'Ajuntament de Cardedeu