30 d’abr. 2011

El punt d’informació del Parc Natural guanya en usuaris

D’ençà es va inaugurar l’Oficina d’Informació del Parc Natural del Montseny en el nostre municipi el passat 29 d’octubre del 2010, que els usuaris han anat augmentant en nombre. Si els primers dies l’Oficina passava gairebé desapercebuda en el decurs d’aquests mesos ha estat visitada per cada vegada més usuaris fins assolir una mitjana inicial de 45-50 persones informades per cap de setmana.

Els ciclistes són el grup que utilitzen més aquest punt per informar-se de les rutes que hi ha per la zona seguit dels usuaris que es desplacen amb cotxe i que pregunten pels llocs per aturar-se a menjar, en un 60%, o també per l’oferta hotelera existent, en 40%. Amb menys proporció, usuaris del servei de bus i gent del poble també s’hi acosten per informar-se. Els qui gairebé no s’aturen mai són els caminaires que ja porten tota la informació a sobre.

El punt turístic més freqüentat és el Castanyer Gros, seguit de l’embassament de Vallforners i l’ermita de Sant Salvador. Les consultes més populars dels turistes del Parc es diversifiquen entre les rutes que es poden fer per aquesta zona del Parc, els accessos amb cotxe, els llocs per menjar i dormir i n’hi ha que pregunten pel Forn de la Pega o pel Meridià Verd entre d’altres punts que encara són poc coneguts per la majoria d’usuaris.

No és estrany doncs, que la ruta més popular sigui la del Castanyer Gros ja que és la més complerta per conèixer els llocs més emblemàtics del poble dins del Parc Natural del Montseny. La ruta s’inicia a l’aparcament de l’embassament i es pot escollir entre els 2 sentits de la marxa, és a dir, començar la ruta per l’embassament o bé començar-la pel veïnat de muntanya. En ambdós casos, es pot visitar l’embassament de Vallforners, el Castanyer Gros d’en Cuch i l’ermita de Sant Salvador de Terrades que corona el veïnat de muntanya on hi ha totes les masies que conformen aquest per, finalment, retornar en el mateix punt de partida.

Precisament, des de l’Oficina central del Parc Natural del Montseny i a sol.licitud de l’Ajuntament de Cànoves i Samalús, es vol potenciar aquesta ruta mitjançant la instal.lació de rètols informatius per seguir-la correctament i donar a l’usuari més informació sobre altres llocs d’interès que surten de ruta i dels serveis que es poden trobar. Un petit projecte que aviat veurà la llum i que, òbviament, s’espera que l’usuari en faci un bon ús i es respecti aquest entorn tan privilegiat que tenim.Pulicat a la web de l'Ajuntament de Cànoves