2 d’abr. 2011

Exposició de destrals a Sant Pere de Vilamajor

El Centre d'Art la Rectoria de Sant Pere de Vilamajor inaugura dissabte, 2 d'abril, a les 6 de la tarda, l'exposició 'Destrals del món' del naturalista celoní Martí Boada, l'artista Perejaume i el científic David Jou. La mostra permetrà descobrir la col·lecció de destrals reunida per Boada durant nombrosos anys a partir d'una perspectiva que supera la visió forestal o antropològica per oferir una visió que transcendeix els formes clàssiques. A partir del concepte 'artbre', l'exposició presentarà el bosc a partir de la bellesa mítica de la natura madura i l'arbre com un organisme viu complex que, emulant Ramon Margalef, parteix de la filosofia que "per entendre la complexitat de l'arbre, més enllà del científic, cal també el poeta".


Per aquest motiu l'exposició presenta tres visions complementàries del món de les destrals. D'una banda, a partir de la passió de Boada per les feines del bosc. De l'altra, amb la mirada artística de Perejaume que complementa la mostra amb diverses creacions pròpies. I finalment, des de la perspectiva de la física, de la mà del científic David Jou, que permet analitzar des d'un altre punt de vista el combat entre home i arbre. En definitiva, però, la mostra vol ser un homenatge al bosc, l'arbre i la gent del bosc.
L'exposició es podrà visitar fins el 30 d'abril de dimarts a dissabtes de dos quarts de 10 del matí a dos quarts de 2 del migdia i de 4 a 7 de la tarda i els diumenges d'11 del matí a 1 del migdia.