20 d’oct. 2011

Detinguts dos joves de Granollers per robar collarets a tres àvies


Els assalts es van cometre a la Garriga i Cardedeu
Els Mossos d’Esquadra han detingut dos veïns de Granollers de 19 anys acusats de tres robatoris dels collarets que tres àvies portaven posats i que es van produir en menys de dues hores de diferència a Cardedeu i a la Garriga.
Els fets van passar el divendres 30 de setembre. Brahim B. i Youssef A., que viuen en un habitatge ocupat al barri Congost i que tenen antecedents per fets similars, van ingressar a presó després de declarar davant del jutjat de Granollers que estava de guàrdia. Estan acusats de tres delictes de robatori amb força.

Segons han explicat fonts dels Mossos, els dos primers robatoris es van produir a Cardedeu, cap a les 10 del matí. Les víctimes eren dues dones de 65 i 76 anys que van denunciar els fets a la Policia Local poc després que es produïssin. Les dues dones també van facilitar una descripció dels dos assaltants i del vehicle que portaven: un Nissan de color vermell. Això va posar en alerta els Mossos i les policies locals de la zona. Tot i això, poc després de les 11 del matí, els dos mateixos homes van robar una altra dona, ara a la Garriga. La víctima tenia 67 anys.

A partir de les descripcions facilitades a la policia per les dones, el grup especialitzat en estrebades de la Unitat d’Investigació dels Mossos de la comissaria de Granollers va sospitar que els autors podrien ser els dos joves de Granollers. Per aquest motiu, la policia va muntar un dispositiu d’espera prop del pis on sabien que estaven vivint. Cap a la 1 del migdia, van aparèixer els dos sospitosos amb el Nissan de color vermell. També anaven vestits com els havien descrit les dones. En veure la presència dels Mossos, els dos homes van intentar fugir entrant en un carrer en direcció contrària. Els policies, però, els van poder detenir uns 50 metres més enllà i van ser traslladats a la comissaria de Granollers.

Les tres víctimes dels robatoris van reconèixer els dos detinguts com els autors del robatori que havien patit hores abans. Són a presó des del 2 d’octubre, quan van declarar davant del jutge de guàrdia de Granollers.

Publicat al 9nou