4 d’oct. 2011

El perill de l'ocupació a Les Pungoles

Moltes de les cases de Les Pungoles són de cap de setmana, menys que anys enrera, però encara moltes. I això vol dir, que entre setmana no tenen presència dels seus propietaris degut a la distància respecte la vivenda habitual. Aquesta situació, i la distància i aillament amb els veïns, fa augmentar el risc d'ocupació, és a dir, que algú es coli per la finestra de la casa pungolera i l'ocupi sense cap autorització.

Un cop ja estan a dins, i segons el temps que triguem en adonar-nos, els mossos d'esquadra ja no podran fer res, i haurem de recòrrer al tribunal, i esperar messos o anys. Si ens ho permeteu, us traslladarem alguns consells que poden ser d'utilitat per evitar aquesta situació i problemàtica:

- Augmenteu les mesures de seguretat. portes blindades, reixes, alarmes, detectors volumètrics. A més obstacles més difícil per l'intrús, que acabarà escollint una altra vivenda.

- Conecteu la alarma a un servei extern, que actui amb rapidessa. Les primeres 24h permeten l'actuació dels Mossos d'esquadra mitjançant "l'actuació express". És important que en aquests casos que es detecti aviat, es fagi la denúncia com a INTENT DE ROBATORI. Si la denúncia triga massa, la casa serà dels ocupes fins que ho determini un jutge.

. Establiu BONES relacions amb veïns propers, que hi visquin tot l'any, i que us puguin i vulguin informar de qualsevol anomalia o situació sospitosa, en les vostres vivendes. Formar part de les Associacons fa que entre tots us pogueu ajudar i vigilar.

- Denuncieu de seguida qualsevol actitut sospitosa de gent observant la vostra vivenda o accedint a zones pròpies sense permís.

- Intenteu passar un cop per setmana per la vivenda, deixant marques que puguin ajudar a determinar la visita d'algu quan no hi éreu: Terres tobes, filmacions ocultes, fils en zones de pas....

- Els dies preferits dels ocupes i delinqüents per accedir a les vivendes són els dilluns....

Més obstacles pels intrusos més seguretat

1 comentari:

Anònim ha dit...

GRACIAS,por tu cooperación.
!Viva el Blog!